Πάτρα: Ξεσπά η αδερφή του 49χρονου – «Άφησαν τον αδερφό μου να πεθάνει αβοήθητος» (Video)

Πάτρα: Ξεσπά η αδερφή του 49χρονου – «Άφησαν τον αδερφό μου να πεθάνει αβοήθητος» (Video)

Συγκλονίζει η αδερφή του 49χρονου που πέθανε αβοήθητος έξω από το νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» από ανακοπή. «Θέλετε να πούμε ότι ένας άνθρωπος που έφτασε μέχρι το νοσοκομείο και είπε στους γιατρούς πεθαίνω, αλλά εκείνοι τον έδιωξαν και τον άφησαν αβοήθητο, ότι λέγεται λάθος;» τόνισε η ίδια.

«Πώς εξηγεί το υπουργείο Υγείας τον θάνατο του αδελφού μου; Ως λάθος; Πραγματικά; Θέλετε να πούμε ότι ένας άνθρωπος που έφτασε μέχρι το νοσοκομείο και είπε στους γιατρούς πεθαίνω, αλλά εκείνοι τον έδιωξαν και τον άφησαν αβοήθητο, ότι λέγεται λάθος; Ας είναι κι έτσι! Εγώ όμως θέλω να προτείνω κάτι. Όπως τον καιρό των lockdown για τον κορονοϊό βγαίναμε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους ήρωες γιατρούς, έτσι να βγούμε και τώρα στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς του Αγίου Ανδρέα που εκτέλεσαν τον αδερφό μου και τον άφησαν να πεθάνει αβοήθητος χωρίς λόγο. Ποιος ήταν αυτός που έκρινε έναν ασθενή χωρίς καν να τον εξετάσει γιατρός; Μπορεί κάποιος να απαντήσει;», είπε στον Alpha η αδερφή του 49χρονου.

«Μπορεί να έρθει ο κύριος Πλεύρης και να με κοιτάξει στα μάτια;»

Η ίδια, απευθύνθηκε και στον Θάνο Πλεύρη, απαιτώντας μία απάντηση για τον θάνατο του αδερφού της. «Μπορεί να έρθει ο κύριος Πλεύρης και να με κοιτάξει στα μάτια; Μπορεί να έρθει και να μου πει κατάμουτρα ότι έγινε κάποιο… ιατρικό λάθος; Ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση της υγείας του αδερφού μου; Τι θα μπορούσε να μου πει ο κύριος Πλεύρης αν τον είχα μπροστά μου; Τι θα έλεγε εκείνος αν ήταν η δική του μάνα στη θέση της δικής μου που μέσα σε λίγους μήνες έχασε και δεύτερο παιδί;», σημείωσε.

Την ίδια ώρα ο αδερφός του αδικοχαμένου από την Πάτρα μίλησε για τις τελευταίες του στιγμές, αφότου τον παρέλαβε για να τον πάει στο νοσοκομείο του Ρίου. Όπως ανέφερε στο Star, συνομίλησε με τον 49χρονο λίγο αφότου έφυγε από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και τού ζήτησε να τον πάει στο Ρίο γιατί δεν αισθανόταν καλά. «Δεν μπορώ να πάω στο Ρίο μόνος, δεν είμαι καθόλου καλά», είπε ο 49χρονος, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο αδερφός του. Τη στιγμή που πλησίαζε, έλαβε και δεύτερο τηλεφώνημα, στο οποίο τον καλούσε να βιαστεί. Λίγα λεπτά αφότου ο 49χρονος επιβιβάστηκε στο όχημα του αδερφού του, έφυγε από τη ζωή. «Φεύγω με μεγάλη ταχύτητα και παθαίνει ανακοπή στα χέρια μου», υπογράμμισε και επιβεβαίωσε ότι, στο «Άγιος Ανδρέας» ο ασθενής είχε συνομιλήσει με νοσηλεύτριες, ωστόσο, δε γνωρίζει τι είπαν. «Δεν μπορούσε να πάει στο Ρίο, ήξερε ότι δεν εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας. Αν αργούσα τρία λεπτά, θα τον έβρισκα νεκρό στο αυτοκίνητό του, έξω από το νοσοκομείο», είπε ο αδερφός του και τόνισε ότι «πονούσε πάρα πολύ το στήθος του». Ο ίδιος σημείωσε ότι η οικογένεια σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικά με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά.

Πάτρα: ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου έξω από το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» διέταξε ο Πλεύρης – Εισαγγελική έρευνα ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter