Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής για γάμο ομοφύλων: «Η Εκκλησία είναι αγκαλιά, είναι αγάπη»

Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής για γάμο ομοφύλων: «Η Εκκλησία είναι αγκαλιά, είναι αγάπη»

Έναν ήπιο λόγο υιοθέτησε – σε αντίθεση με άλλους προκαθήμενους της Εκκλησίας – από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ιεραποστολικού Πνευματικού Κέντρου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής στη Ροδιά Μαλεβιζίου.

Ο ίδιος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα του γάμου ομοφύλων. Ο ίδιος όπως είπε μεταξύ άλλων, «η Εκκλησία είναι αγκαλιά, ούτε Πρωτοδικείο, ούτε Δικαστήριο, είναι αγάπη».

Όλη η δήλωσή σου:

«Σαν άνθρωπος άκουσα σήμερα την απάντηση που μου έδωσε ο Χριστός στο ευαγγέλιο “ήρθα στον κόσμο για να σώσω κάθε άνθρωπο, αμαρτωλό, τελώνη, φαρισαίο, τις πόρνες γυναίκες, τους φτωχούς ανθρώπους”. Έτσι παιδιά μου, εγώ δεν θέλω να κατακρίνω, ούτε να πω την γνώμη μου, αλλά θέλω να είναι όλοι ευτυχισμένοι, όποια κατεύθυνση και αν διάλεξαν…. Αυτό που παρακαλώ, ό,τι αποφασίσετε, προσέξτε τη ζωούλα αυτών των μικρών παιδιών”. Σε άλλο σημείο είπε ότι: “αν έχουν αποφασίσει αυτόν τον δρόμο η Εκκλησία πάντα τους αγαπάει και όλους θέλει να τους περιμένει. Η Εκκλησία είναι αγκαλιά, ούτε Πρωτοδικείο, ούτε Δικαστήριο, είναι αγάπη».

Διαβάστε επίσης:

Ομόφυλα ζευγάρια: Αυτό είναι το κείμενο της Ιεράς Συνόδου που θα διαβαστεί στις εκκλησίες

Γερμανία 2017: Όταν η Μέρκελ με την πλάτη στον τοίχο δέχθηκε το γάμο ομοφύλων

«Αποχή» επιλέγει και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας για τον γάμο ομοφύλων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter