Πατρινό Καρναβάλι 2019: Ο τελάλης βγαίνει στους δρόμους και καλεί στις εκδηλώσεις

Πατρινό Καρναβάλι 2019: Ο τελάλης βγαίνει στους δρόμους και καλεί στις εκδηλώσεις

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 19 Ιανουαρίου συντονίζοντας τους Πατρινούς σε καρναβαλική συχνότητα και δίνοντας μαζί τους το πρώτο μεγάλο ραντεβού κεφιού και ξεγνοιασιάς.

Ωστόσο το κλίμα θα αρχίσει να προθερμαίνεται με την περιοδεία του μουσικού άρματος και τη φωνή και γνωστή περιπαικτική διάθεση του τελάλη από αύριο (Πέμπτη 17 Ιανουαρίου) το πρωί στους δρόμους της Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών καθημερινά το μουσικό άρμα όπως το επιβάλλει κάθε χρόνο το έθιμο, θα μεταφέρει από άκρη σε άκρη τη χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο το πρωί τελάλης θα είναι ο απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Τάσος Χρυσόπουλος, ενώ το βράδυ του Σαββάτου ο καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Καλπουζάνης με κεφάλι και στολή Χατζατζάρη.

Διαδρομές μουσικού άρματος Τελάλη

ΠΕΜΠΤΗ 17/1/2019

ΠΡΩΙ

Ώρα 10.30: από τις 10.30 το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή : Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Οθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραϊσκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-Κανακάρη-Παπαφλέσσα-Ακτή Δυμαίων-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Γούναρη-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Γούναρη-Καραισκάκη-Πατρέως-Αγ. Ανδρέου-Αράτου-Κανακάρη-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους- Πετρωτό.

ΒΡΑΔΥ

Ώρα 18.00: το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό-Δημοκρατίας-Αγ. Κωνσταντίνου (Κάτω Οβρυά)-Μιντιλόγλι-Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών Πύργου-Μαραγκοπούλου (Βραχνέικα)-κάθοδος προς την παραλιακή οδό-παραλία Βραχνείκων και Ροιτίκων-Παραλία Πατρών (Εύα)-25ης Μαρτίου- Εργατικές Κατοικίες-βοηθητική της περιμετρικής οδού-Πετρωτό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/1/2019

ΠΡΩΙ

Ώρα 10.30: το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-ΤΕΙ-Καλαβρύτων-Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα-Ευβοίας-Ανθείας-Εργατικές Κατοικίες Ανθείας-Οδυσσέα Ελύτη (αναστροφή)-Αγίου Ιωάννου Πράτσικα-Αγίας Τριάδος-Δορυλλαίου-Ιωνίας-Πόντου-Πλατεία Ελευθερίας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Φαβιέρου-Έλληνος Στρατιώτου-Νοταρά-Αγυιάς-Ηρώων Πολυτεχνείου-Οθωνος Αμαλίας-Καρόλου-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Αγίας Τριάδος-Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου-Σολωμού-Σμύρνης-Αγίας Τριάδος-Πλατεία Βούδ-Γεωργίου Ολυμπίου-Σολωμού-Καραϊσκάκη-Γούναρη-Κλάους-Πετρωτό.

ΒΡΑΔΥ

Ώρα 18.00: το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό –Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλ. Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Οθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραϊσκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-Κανακάρη-Γούναρη-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Αράτου-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους-Πετρωτό.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/1/2019

ΠΡΩΙ

Ώρα 10.00: το μουσικό άρμα και ο τελάλης θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Μπουκαούρη-Γερμανού, Αρχαίο Ωδείο.

Ώρα 11.30: Πλατεία Τριών Συμμάχων-Αγ. Νικολάου-Μαιζώνος-κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου Α΄- Μαιζώνος-Δημαρχείο όπου και γίνεται η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου. Μετά την παράδοση του λαβάρου το μουσικό άρμα επιστρέφει στο Πετρωτό.

ΒΡΑΔΥ

Ώρα 19.00: Το μουσικό άρμα και ο τελάλης (με κεφάλι και στολή Χατζατζάρη) με τη συνοδεία της ομάδας κρουστών Blocco Swingueira καλεί όλο τον κόσμο στην πλατεία Γεωργίου και στη τελετή έναρξης ακολουθώντας τη διαδρομή: Πλατεία Ομονοίας-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πραγματοποίηση της Τελετής Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλίου 2019, το προσεχές Σάββατο στην Πλατεία Γεωργίου.

Οι καιρικές συνθήκες σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μετεωρολογικές προβλέψεις, φαίνεται πως θα είναι “σύμμαχος” για τη διεξαγωγή της Τελετής.

Ειδικότερα το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, αναμένεται άστατος καιρός, με μικρές πιθανότητες εκδήλωσης βροχής, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Δείτε ΕΔΩ τον καιρό

Τη συνολική σκηνοθετική επιμέλεια της τελετής, έχει αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρος Τσακίρης.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της φετινής εκδήλωσης θα είναι η συνδρομή των καρναβαλικών πληρωμάτων ενώ από μουσικής πλευράς θα πάρουν μέρος Πατρινά συγκροτήματα τόσο του κλασικού όσο και πιο μοντέρνου ρεπερτορίου.

Πηγή: tempo24.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter