Πατρίς, θρησκεία και ομπρέλες

Πατρίς, θρησκεία και ομπρέλες

Ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Κούλης Μητσοτάκης στη διάρκεια των παρατεταμένων διακοπών του στις ΗΠΑ υποσχέθηκε χορηγία 2 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης (μάλιστα φέτος θα εκταμιευτούν 4 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφτεί αναδρομικά η «αβλεψία» της ελληνικής κυβέρνησης για την περσινή χρονιά). Ο κ. Διαματάρης μάλιστα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός με αυτή την κίνησή του «επενδύει στον ελληνισμό των ΗΠΑ».

Το πώς επενδύεις σε μια αφηρημένη έννοια μόνο το αρμόδιο επιτελείο ιδεολογικής παραγωγής της ΝΔ μπορεί να το απαντήσει με σουρεαλιστική πειστικότητα. Αλλά το ότι η συγκεκριμένη «γαλαντόμα» κίνηση καταδεικνύει την ένδεια του ελληνικού αστισμού, που θέλει να ηγεμονεύσει ιδεολογικά και να κυριαρχήσει πνευματικά στην ελληνική κοινωνία, είναι αυταπόδεικτο. Με ποιον τρόπο θα κυριαρχήσει; Με την επίκληση και την ανάσυρση από τα σεντούκια της ιστορίας του του μουχλιασμένου τρίπτυχου πατρίς – θρησκεία – οικογένεια· με την ενεργοποίηση της (αντι)ιδεολογίας του αντικομμουνισμού με το στήσιμο γιορτών και πανηγυριών που θα προβάλλουν το πατριωτικό ιδεώδες και το ακατάβλητο της ελληνικής ράτσας.

Τέτοιοι ήταν πάντα –ανεξαρτήτως μορφής πολιτεύματος– και τέτοιοι παραμένουν έως σήμερα. Ημιμαθείς, αδαείς, επιθετικοί, λουστραρισμένοι, δουλικοί σε κάθε ξένο ιμπεριαλισμό, επιδεικτικά επιφανειακοί, ανάρμοστα δηκτικοί, θιασώτες ενός κατασκευασμένου παρελθόντος από το οποίο περιμένουν να τροφοδοτήσει το απόλυτο κενό του παρόντος τους. Στο πλαίσιο αυτό όχι μόνο 4 εκατομμύρια, αλλά όσα απαιτούνται θα διαθέσουν: ούτως ή άλλως οι «νόμιμοι νομείς της εξουσίας» στη χώρα διαχειρίζονται τα δημόσια κονδύλια με μια αίσθηση κυριότητας πάνω τους. Δική τους η νομή, δικά τους και τα κονδύλια, μπορεί να σκέφτεται ο πρωθυπουργός που χαιρετά κούκλες στις βιτρίνες και κλέβει τις ομπρέλες των συνοδών δημόσιων προσώπων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter