«Πατριωτικό» διάγγελμα Μητσοτάκη και στο βάθος… Χάγη

«Πατριωτικό» διάγγελμα Μητσοτάκη και στο βάθος… Χάγη

Με ένα ακόμη διάγγελμα για την σε εξέλιξη τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς ουσιαστικά τίποτα το καινούριο απευθύνθηκε στους Ελληνες πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο επικαλούμενο το διεθνές δίκαιο. Υποστήριξε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει με όλους τους γείτονες μας, εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες παρά μόνο προκαλεί με κίνδυνο ατυχήματος καθώς συγκεντρώνονται σε μια μικρή περιοχή ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός θεώρησε ενδεχόμενη μια προσφυγή σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, προετοιμάζοντας τον ελληνικό λαό για την προσφυγή στη Χάγη.

Μάλιστα άφησε ερωτηματικά για το που τελικά απευθύνεται με τη φράση ότι «δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με εθνικιστικούς παροξυσμούς προς ελεγχόμενα Μέσα Ενημέρωσης». Προς τη γείτονα χώρα ή προς την εσωκομματική σαμαρική αντιπολίτευση που τον κατηγορεί ουσιαστικά ως προδότη από τα φιλικά προς αυτή Μέσα Ενημέρωσης;

Χωρίς καμία ουσιαστική αναφορά στις αποκαλύψεις των Τούρκων αξιωματούχων για συμφωνία που τελικά δεν υπογράφτηκε με την Τουρκία στη Γερμανία, αλλά ούτε και στην επί τριήμερο πλεύση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας συνοδευόμενο από σημαντικό αριθμό πολεμικών σκαφών της γείτονος, απευθύνθηκε στο εθιμικό των Ελλήνων δηλώνοντας ότι «καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη κάτι που έχει αποδειχτεί και στην πράξη».

Τελικά μήπως Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αυτή τη μακροσκελή σε πατριωτικούς τόνους δήλωση φοβούμενος τις επόμενες ημέρες νέες προκλητικές ενέργειες της τουρκικής πλευράς;

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: «Δεν θα είμαστε ποτέ αυτοί που πρώτοι θα οξύνουμε τα πράγματα – Καμία πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter