Παξοί: Τραγωδία με 12 νεκρούς μετανάστες από βύθιση σκάφους – Σώα περισυνελέγησαν 21 άτομα

Παξοί: Τραγωδία με 12 νεκρούς μετανάστες από βύθιση σκάφους – Σώα περισυνελέγησαν 21 άτομα

Διαστάσεις τρσγωδίας λαμβάνει το ναυάγιο με σκάφος που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες κοντά στους Παξούς. Οι σοροί 12 μεταναστών έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Παξών, μετά τη βύθιση του σκάφους λόγω εισροής υδάτων. Πλωτά του λιμενικού που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης κατάφεραν να περισυλλέξουν σώα 21 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος.

Στην επιχείρηση διάσωσης του λιμενικού σώματος επιχειρούν έξι πλωτά του λιμενικού τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και δύο ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας.

Να σημειωθεί ότι στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν ο καιρός είναι καλός.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού σώματος από Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Παξούς και Λευκάδα, παραπλέοντα πλοία καθώς και δύο αεροσκάφη super puma.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος είναι σε εξέλιξη.

Με εντολή του λιμεναρχείου, αυτή την στιγμή εμπορικό πλοίο της ΑΝΕΚ Olympic champion. έχει κατευθυνθεί στο σημείο όπου βυθίστηκε η βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην ανακοίνωση του Λιμενικού επισημαίνονται τα εξής:

«Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί σώοι και έχουν ανασυρθεί δώδεκα (12) σοροί.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί (σώοι), εκ των οποίων τρεις (03) μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Η επιχείρηση συνεχίζεται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter