Παυλάκης: Δεν είναι της ώρας η συζήτηση για εμβολιασμό παιδιών – Νομοτελειακό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας

Παυλάκης: Δεν είναι της ώρας η συζήτηση για εμβολιασμό παιδιών – Νομοτελειακό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας

Δεν είναι της ώρας η συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε ο γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει αυτή η λογική αλλά μετά το καλοκαίρι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης χαρακτήρισε «ψευδοπρόβλημα» τη συζήτηση για το πότε θα «πετάξουμε» τις μάσκες και θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης. Όπως είπε ούτε το ένα ούτε το άλλο θα γίνουν μέσα καλοκαίρι.

Ακόμα, χαρακτήρισε «νομοτελειακό» ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή το χειμώνα, υπογραμμίζοντας πως «μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα».

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι, ιδίως τα εστιατόρια όπου θα πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός και η μάσκες είναι αναγκαίο εργαλείο.

Όσον αφορά την ανοσία της αγέλης, εκτίμησε ότι για να επιτευχθεί θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στο γενικό πληθυσμό. Όπως εξήγησε, ακόμη και αν πραγματοποιούνται 3 εκατ. εμβολιασμοί κάθε μήνα μήνα, παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, θα φτάσουμε στον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο πρώτα να εμβολιαστεί και μετά να φύγει για διακοπές, εάν αυτό είναι δυνατό, κάνοντας ακόμα και την πρώτη δόση: «δεν χάθηκε και ο κόσμος» αν η δεύτερη δόση γίνει με άλλο σκεύασμα, πρόσθεσε.

«Η κουβέντα στην Ελλάδα επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο σε τρομοκρατία κατά των εμβολίων. Πάρα πολύ κουβέντα γίνεται για τις λίγες παρενέργειες», ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter