Παυλάκης: Μόνο με lockdown θα ανακοπεί η έξαρση της πανδημίας – Oι εμβολιασμοί δεν αρκούν

Παυλάκης: Μόνο με lockdown θα ανακοπεί η έξαρση της πανδημίας – Oι εμβολιασμοί δεν αρκούν

Μόνο αν περιοριστούν οι ανθρώπινες επαφές θα ανακοπεί η έξαρση της πανδημίας, η μετάλλαξη Δέλτα «δεν παίζει και δεν παίζεται», προειδοποιεί ο ιατρός- ερευνητής Γιώργος Παυλάκης ο οποίος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ΣΚΑΙ τόνισε πως μόνο ένα lockdown είναι η λύση.

Ο ίδιος πρότεινε σοβαρά μέτρα που θα περιορίσουν τις επαφές των ανθρώπων, όπως να κλείσουν τα μπαρ και να σταματήσουν οι συναντήσεις. Λέει «όχι» επίσης σε ρεβεγιόν παρά μόνο εάν όλοι είναι εμβολιασμένοι και υποβληθούν σε rapid test την ίδια ημέρα.

Από μόνοι τους οι εμβολιασμοί δεν αρκούν, τόνισε ο ιατρός καθώς όπως είπε αν ο ιός αφεθεί να αλωνίζει, θα έρθει «τσουνάμι» και η Ελλάδα θα έχει 100 θανάτους την ημέρα.

«Κοιτάξτε την καμπύλη των μολύνσεων και των θανάτων θα δείτε ότι βρισκόμαστε στο τσουνάμι αυτή τη στιγμή, με ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα. Είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα, μπορεί να καταλύσει και το κραταιό σύστημα υγείας της Γερμανίας», σημείωσε.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι είναι αδήριτη πραγματικότητα ότι το κύμα αυτό συντηρείται και από τους εμβολιασμένους και από τους ανεμβολίαστους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το ‘’Δέλτα’’ δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό».

«Όταν κοπανάμε συνέχεια ότι αυτή η επιδημία είναι ανεμβολίαστων αυτό είναι σφάλμα και καταντάει ψέμα. Οδηγεί σε αποπροσανατολισμό», είπε ο γιατρός-ερευνητής.

Ως παράδειγμα έφερε αυτό της Σιγκαπούρης όπου έχει εμβολιαστεί το εντυπωσιακό ποσοστό του 98% του πληθυσμού. Εξήγησε ότι λόγω του αυξημένου ποσοστού των εμβολιασμένων η Σιγκαπούρη προχώρησε σε χαλάρωση των μέτρων για πρώτη φορά και αντιμετωπίζει τώρα «τσουνάμι» μολύνσεων αντίστοιχο με της Ελλάδας. Το «αβαντάζ» της Σιγκαπούρης είναι ότι έχει πολύ λιγότερους νεκρούς από την Ελλάδα είπε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter