Κορονοϊός – Παυλάκης: Θα βλέπουμε περίπου 100 νεκρούς καθημερινά έως το τέλος του έτους (Video)

Κορονοϊός – Παυλάκης: Θα βλέπουμε περίπου 100 νεκρούς καθημερινά έως το τέλος του έτους (Video)

Νέα προειδοποίηση από τον Γιώργο Παυλάκη ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ νωρίς το πρωί της Τρίτης υπογράμμισε πως η έξαρση στον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό αναμένεται να κρατήσει έως τα Χριστούγεννα ή το τέλος του χρόνου.

Όπως τόνισε, είναι πιθανό να βλέπουμε καθημερινά εκατό θανάτους μέχρι τις γιορτές ενώ υποστήριξε πως ίσως να φτάσουμε ακόμα και τους 21.000 νεκρούς στη χώρα μας, μέχρι το τέλος του χρόνου και συνέχισε λέγοντας: «Δεν σοκαριζόμαστε πια από τον αριθμό των νεκρών και αυτό είναι το πρόβλημα.  Έχει γίνει περίπου αποδεκτό ότι δεν τρέχει τίποτα».

Αναφερόμενος στην παραλλαγή «Όμικρον» ανέφερε πως έχουμε να κάνουμε με ένα πάρα πολύ μεταδοτικό στέλεχος, ενώ είμαστε περίπου στο επίπεδο του ιού της ιλαράς που είναι αερομεταδιδόμενο.

Ακόμα, επισήμανε πως ό,τι ανέφεραν οι επιστήμονες για την μετάλλαξη Δέλτα, ισχύει 2 ή 3 φορές παραπάνω για την Όμικρον και πρόσθεσε: «Όπου υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων, θα σημειώνεται διασπορά του ιού, ακόμα και σε εμβολιασμένους».

Μετά τις παρατηρήσεις για τη νέα παραλλαγή, σημείωσε: «Στη Νότια Αφρική τα κρούσματα επεκτείνονται και πολλαπλασιάζονται μέχρι τώρα δεν έχουν σημειωθεί βαριά περιστατικά , ωστόσο αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε κρούσματα σε μικρές ηλικίες».

Όσον αφορά την αναμνηστική δόση, υπογράμμισε ότι  καινούργιος εμβολιασμός προσθέτει στο επίπεδο των αντισωμάτων, ειδικά ο 2ος και ο 3ος ενώ είπε πως άτομα όπως οι ανοσοκατασταλμένοι θα χρειαστούν ακόμα και 4η δόση εμβολίου, καθώς ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός τους προσθέτει παραπάνω ανοσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter