Παυλόπουλος: Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία για τα Ίμια

Παυλόπουλος: Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία για τα Ίμια

«Θέλω να πω στη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται την ιστορία, τη φιλία και την καλή γειτονία. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φίλοι, αλλά πρέπει να την αποδεικνύουμε αυτή τη φιλία», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην πορτογαλική τηλεόραση RTP.

«Η σημερινή (σ.σ. την Κυριακή) παραβίαση ήταν πάρα πολύ σοβαρή, γιατί δεν παραβιάστηκαν μόνο τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Παραβιάστηκε η συνθήκη της Λωζάνης», είπε στη συνέχεια ο Π. Παυλόπουλος,που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία. «Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη στο μέλλον, γιατί κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Π. Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη και ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πολιτική προκαλεί προβλήματα, όπως η αύξηση του χρέους, οι ανισότητες, η ανεργία και δυναμιτίζει το κοινωνικό κράτος. «Πρέπει να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους να αλλάξει η πολιτική της λιτότητας. Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ακόμη ο Π. Παυλόπουλος και στο πλαίσιο αυτό τόνισε την ανάγκη οι δυο λαοί, Έλληνες και Πορτογάλοι να υπερασπίσουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη. 

Σήμερα Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Μαρσέλο Ρέμπελο Ντε Σόουζα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter