Παυλόπουλος: Μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει συνέχεια του κράτους

Παυλόπουλος: Μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει συνέχεια του κράτους


Μήνυμα συναίνεσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο συνέδριο του Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Μήνυμα συναίνεσης για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που οδηγήσουν σε συνέχεια του κράτους, έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τοποθετούμενος στο συνέδριο με τίτλο «Κρίση-Μεταρρυθμίσεις-Ανάπτυξη» που διοργανώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών.

Εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη για συνέχεια του κράτους αφού όπως είπε «έχουμε συχνές κυβερνητικές μεταβολές» πράγμα που είναι λογικό «ιδίως σε περιόδους κρίσης». Έτσι επισήμανε απαιτείται «δημόσια διοίκηση που θα εξασφαλίσει την συνέχεια του κράτους μέσα από την ασυνέχεια της πολιτικής» με αντικείμενο την «εκτέλεση των πολιτικών στόχων» δηλαδή τους «βασικούς εθνικούς στόχους που ξεπερνούν την θητεία μιας κυβέρνησης».

Για να επιτευχθεί αυτό επισήμανε «πρέπει να γίνουν τομές στην δημόσια διοίκηση που να έχουν διάρκεια» για να μην υπάρχει «έλλειψη συνέχειας που είναι σε βάρος της μεγάλης μεταρρύθμισης» αφού «οι διακοπές δεν βοηθούν το τελικό αποτέλεσμα». Τόνισε ότι είναι αναγκαία μια «μεταρρύθμιση συναινετική και σε βάθος χρόνου» που θα γίνει «υπό όρους αξιοκρατίας» και «υπό όρους πραγματικής αριστείας». Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «όταν η Ελλάδα ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της πορεία καρατομήθηκε η ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης» κι αυτό είχε επιπτώσεις. Ζήτησε στο δημόσιο «η επιλογή γίνεται με όρους αντικειμενικούς» διευκρινίζοντας όμως ότι «αντικειμενικότητα δεν σημαίνει ότι απλά μετράω ορισμένα στοιχεία χωρίς να υπολογίζω την προσωπικότητα». Απαιτούνται είπε «τεχνοκρατικά κριτήρια» όμως «είναι αδιανόητο να απομονώσεις το πρόσωπο από την αποστολή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter