Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΨΑΡΑ

Παυλόπουλος προς Τουρκία: Η Ελλάδα θέλει σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας

Aκόμα ένα μήνυμα για σχέσεις ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας, έστειλε στην Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από τα Ψαρά όπου παραβρέθηκε για τις εκδηλώσεις για την 193η επέτειο του ολοκαυτώματος του νησιού.

«Για να θυμηθούμε τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, η δόξα θα περπατά πάντα στα Ψαρά. Πριν απ’ όλα προκειμένου να μας θυμίζει το αίμα που χύθηκε για την ελευθερία. Επιπλέον, όμως, για να μας διδάσκει ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, στο διηνεκές, με κάθε τίμημα», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος και υπογράμμισε:

«Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο από εδώ, τα Ψαρά, διαμηνύουμε προς όλες τις γειτονικές χώρες, και ιδίως προς την Τουρκία, ότι τείνουμε ειλικρινώς χείρα φιλίας και καλής γειτονίας. Πλην, όμως, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτά καθορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.