Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στο Κερατσίνι για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του

Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στο Κερατσίνι για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του

Συμπληρώνονται 9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χ.Α. και σήμερα Κυριακή 18/9, στις 5.30 μμ, διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και πολλές άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, με τόπο εκκίνησης το μνημείο Παύλου Φύσσα.

Όλη τη βδομάδα προηγήθηκαν εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και stand up, στον χώρο του Σιλό των Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, γιου εργάτη της Ζώνης, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης των ταγμάτων εφόδου. Ηταν μια εγκληματική πράξη, με φυσικό αυτουργό τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, ενταγμένη όμως στην οργανωμένη και καθοδηγούμενη δράση της ναζιστικής οργάνωσης. Είχε προηγηθεί η δολοφονική ενέδρα των χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη 2013. Ενώ, έναν χρόνο πριν, στο Πέραμα, οι ναζί είχαν εξαπολύσει δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στις 12 Ιούνη 2012. Στο πρωτόδικο δικαστήριο αναδείχθηκε ένα ολόκληρο κοινό σχέδιο εργολάβων, εφοπλιστών και Χρυσής Αυγής για το χτύπημα του ταξικού σωματείου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και τη φυσική εξόντωση των στελεχών του. Ξεκάθαρα αποδείχθηκε ότι ο Παύλος ήταν στοχοποιημένος και τον έψαχνε η ναζιστική οργάνωση. Αναδείχθηκε επίσης το οργανωμένο σχέδιο επίθεσης το βράδυ της δολοφονίας του: Από διαφορετικές κατευθύνσεις, με τις τακτικές αποδυνάμωσης του αντιπάλου με 2 – 3 κύματα συνεχών επιθέσεων, ο εγκλωβισμός του στόχου, το άνοιγμα του κλοιού μόλις κατέφθασε ο Ρουπακιάς, το επαγγελματικό χτύπημα με το μαχαίρι κατευθείαν στην καρδιά και οι φωνασκίες και ύβρεις των λοιπών χρυσαυγιτών στο απέναντι πεζοδρόμιο που ενίσχυαν τους επιτιθέμενους ως μια ενιαία ομάδα.

Από το αποδεικτικό υλικό προέκυψε ότι όλοι ήταν μέλη της οργάνωσης ΧΑ, στρατιώτες της οργάνωσης. Ολοι μαζί ήταν ένα τάγμα που εκπαιδευόταν στη Νέδα στη χρήση πολεμικών όπλων, με εντολή Λαγού και ορκίζονταν αιώνια πίστη στον αρχηγό Μιχαλολιάκο. Η ένταξη στη ΧΑ σήμαινε εκπαίδευση στα όπλα, κατήχηση στον εθνικοσοσιαλισμό, στην πειθαρχία και την ιεραρχία (αρχηγός – περιφερειάρχης – πυρηνάρχης τοπικής οργάνωσης), τήρηση των εντολών. Ειδικότερα, αναδείχθηκαν ο σχεδιασμένος τρόπος δράσης της οργάνωσης και η στοχοποίηση των θυμάτων, τόσο στις τρεις υποθέσεις που διερευνούνταν από το δικαστήριο – δολοφονία Παύλου Φύσσα, απόπειρες δολοφονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών και των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ – όσο και στις πολυάριθμες υποθέσεις σοβαρών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν, όπως στις δολοφονικές επιδρομές στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» και «Συνεργείο», στη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν κ.α. Φ

έτος είναι ο δεύτερος Σεπτέμβρης μετά την ομόφωνη πρωτόδικη καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης από το δικαστήριο στις 7 Οκτώβρη 2020 που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συγκίνηση, μέσα και έξω από το δικαστήριο, ενώ θα ξαναρχίσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο.

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter