Παύλος Φύσσας: Μεγάλη πορεία στο Κερατσίνι – Ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού

Παύλος Φύσσας: Μεγάλη πορεία στο Κερατσίνι – Ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού

Ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα στέλνουν από το Κερατσίνι χιλιάδες άνθρωποι που συμμετέχουν στη συγκέντρωση και την πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την δολοφονία του από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, σαν σήμερα το 2013.

Οι διαδηλωτές που συμμετέχουν στην προγραμματισμένη δυναμική και μαζική πορεία φωνάζοντας δυνατά «Ο Παύλος ζει, τσακίστε του Ναζί», «Ούτε στον Πειραιά ούτε και πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Και τώρα και πάντα και όπως το Σαράντα, τη φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα» κάνουν σαφές πως το κίνημα δεν πρόκειται να ξεχάσει την άγρια φασιστική επίθεση εις βάρος του Παύλου Φύσσα, αλλά και την ανάγκη να συνεχιστούν οι αγώνες ενάντια στις ακροδεξιές πρακτικές και τη ναζιστική απειλή.

Η συγκέντρωση έγινε στο μνημείο του μουσικού, δηλαδή στο σημείο όπου δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, με την πορεία να ακολουθεί στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα, η οποία μόλις έφτασε στο μνημείο του γιου της, πλησίασε για να το φιλήσει.

Το παρόν έδωσε και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, ο οποίος χτυπήθηκε βάναυσα από αστυνομικούς και οδηγήθηκε στον θάνατο, Γιάννης Μάγγος.

Καλέσματα έχουν απευθύνει κόμματα και συλλογικότητες του αριστερού και αντιεξουσιαστικού χώρου, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι.

Διαβάστε σχετικά: Λεξ και Dani Gambino ραπάρουν για τον Παύλο Φύσσα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter