Παύλος Πολάκης: Αυτό το άτιμο το ΤΙ

Παύλος Πολάκης: Αυτό το άτιμο το ΤΙ

Ποιον πείραξε; Ποιον πειράζει; Από κει ξεκινούν όλα κι εκεί καταλήγουν. Και ο Πολάκης πείραξε το χειρότερο και το πιο σιχαμένο είδος τρωκτικών του δημόσιου χρήματος, που πλούτισε και πλουτίζει από την αρρώστια και τον θάνατο 

Ξόρκια, κατάρες, μαγγανείες, σκόρδα, σταυροί και «ύπαγε οπίσω μου Σατανά» συνοδεύουν καθημερινά στον Τύπο και στα κανάλια της Δεξιάς το όνομα του Παύλου Πολάκη. Επίθετα και χαρακτηρισμοί, χαρακτηρισμοί και επίθετα, κατηγορίες και συκοφαντίες, σενάρια και αγυρτείες, λέγε λέγε κάτι μένει, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, διεγείρουν το ενδιαφέρον κάθε νωθρής παρέας, από κείνες που δένουν οργανικά την πολιτική εξουσία με τη μεγάλη ιδιωτική πρωτοβουλία. Το πρόσωπο και η μουστάκα του αναγνωρίζονται ακόμη και από τα παιδιά του δημοτικού. «Φάε το φαΐ σου γιατί θα φωνάξω τον Πολάκη» φαντάζεται κανείς ότι λένε οι κυρίες της καλής κοινωνίας στους βλαστούς τους. Το αντίθετο οι νοικοκυρές της… κακής κοινωνίας: «Φάε να μεγαλώσεις και να γίνεις σαν τον Πολάκη».

Μη χάνετε την ώρα σας ξεκινώντας από τη γλώσσα, το ύφος, την καταστροφική διπλωματία και τους καπετανμιχαλισμούς του αν θέλετε να βρείτε την άκρη. Πριν από όλα αυτά υπάρχει η παλιά ερώτηση: Ποιον πείραξε; Ποιον πειράζει; Από κει ξεκινούν όλα κι εκεί καταλήγουν. Και ο Πολάκης πείραξε τους κυρίους Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, τις κυρίες των κυρίων που έκαναν πάρτι με ξένα λεφτά σε περιόδους οικονομικής τραγωδίας, τους δουλεμπόρους καθαριότητας των νοσοκομείων, τους μεταπράτες, τους μεσάζοντες, τα βαποράκια, τις συμμορίες του φαρμάκου και της υγείας. Το χειρότερο και το πιο σιχαμένο δηλαδή είδος τρωκτικών του δημόσιου χρήματος, που πλούτισε και πλουτίζει από την αρρώστια και τον θάνατο. Από την αγωνία ανθρώπων που χωρίς το ΕΣΥ δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίνη.

Τα ίδια και τώρα. Ποιον πειράζει; Τους μαυραγορίτες της μάσκας προστασίας, τους «στρατηγούς» που στέλνουν τους πολεμιστές γιατρούς και νοσηλευτές χωρίς όπλα στη μάχη, τους καλλιεργητές του «κλεφτόδεντρου», τους κακοποιούς του λευκού κολάρου που μοιράζουν δεκάδες εκατομμύρια σε πρόθυμους ιδιώτες, τους αργυραμοιβούς του κορονοϊού, τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του εμπορίου ζωής. Και τα ανίψια και τους κουμπάρους και τις συζύγους και τους κολλητούς τους. Αυτός κατήγγειλε τον διπλασιασμό της τιμής για ιδιωτικές ΜΕΘ, τα τριάντα μύρια για τεστ σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα 11 μύρια με υπογραφή Δημητριάδη για «επικοινωνία». Αυτός επιμένει όχι ότι δεν έχουν τον Θεό τους, αλλά ότι έχουν έναν Θεό. Πώς θα βγάλουν κέρδη παντός είδους από την επιδημία.

Αν είναι ζήτημα ΠΩΣ τα λέει, ενοχλώντας κάποτε και συντρόφους του όπως ακούγεται, είναι εκατό φορές ζήτημα ΤΙ λέει. Δεν είναι το ΠΩΣ που κινεί την εχθρότητα εναντίον του από κείνους που καταπίνουν τον οχετό κάθε ακροδεξιού αλήτη και τους κάθεται στον λαιμό ο Πολάκης. Είναι αυτό το άτιμο το ΤΙ. Και γι’ αυτό το ΤΙ τού αξίζει και νερό και ψωμί και καταφύγιο όταν τον κυνηγούν…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter