Παύλος Πολάκης: «Η ΝΔ θέλει να με εκδικηθεί γιατί έκοψα το μαύρο χρήμα»

Παύλος Πολάκης: «Η ΝΔ θέλει να με εκδικηθεί  γιατί έκοψα το μαύρο χρήμα»

Ο Παύλος Πολάκης μιλά στο Documento για την επικείμενη άρση της ασυλίας του, κάνοντας λόγο για «πρώτο δείγμα πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ» και εκδικητικές προθέσεις του Αδ. Γεωργιάδη.

Η πρώτη συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής, δύο ημέρες μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων, αφορούσε την άρση της ασυλίας σας. Πρόκειται για πολιτική δίωξη;

Είναι το πρώτο δείγμα πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ. Μέσα σε είκοσι λεπτά από την επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής στην κοινοβουλευτική διαύγεια δέχτηκα την κλήση για να παρουσιαστώ την επόμενη μέρα, χωρίς καν να τηρήσουν τα προσχήματα της τριήμερης διορίας που έχεις για να ενημερωθείς γιατί κατηγορείσαι. Η ΝΔ στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη» –που είναι το απαραίτητο ιδεολογικό ένδυμα των νεοφιλελεύθερων μέτρων τα οποία έχει ανακοινώσει ότι θα πάρει, από το ασφαλιστικό μέχρι τον φόρο της υγείας και όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας– επιλέγει να χτυπήσει αυτούς που έβαλαν πλάτη το προηγούμενο διάστημα για να αποκαλυφθούν όλα τα σκάνδαλα και οι βρομιές που αφορούσαν τον χώρο της υγείας. Ενας από αυτούς ήμουν εγώ και προφανώς στο πλαίσιο του συνετισμού και του ότι «εδώ ήρθαμε και θα σας τιμωρήσουμε που μας αποκαλύψατε» ξεκινάει αυτήν τη διαδικασία.

Αναμένετε και άλλες τέτοιες κινήσεις από την κυβέρνηση;

Η ΝΔ θα στραφεί εναντίον όλων όσοι το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνησή μας «έσπασαν αυγά», έβαλαν το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων, άλλαξαν πράγματα, χτύπησαν συμφέροντα, έκοψαν το μαύρο χρήμα, αναβάθμισαν δομές, έδωσαν λύσεις σε προβλήματα συγκρουόμενοι με τα μεγάλα συμφέροντα, τα οποία ήταν πίσω από τη χρεοκοπία της χώρας το 2010.

Σας κατηγορούν για διγλωσσία γιατί είχατε καταφερθεί κατά του άρθρου 86 του συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Τι άλλαξε τώρα και το επικαλείστε;

Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Απλώς αυτό το οποίο έκανα ήταν να αποδείξω το γελοίο και πονηρό του πράγματος, το οποίο στήνει η ΝΔ. Ουσιαστικά τι κάνει η ΝΔ: Δύο άνθρωποι με τους οποίους έχω συγκρουστεί πολιτικά για συγκεκριμένους οικονομικούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, καθώς έχω αποκαλύψει για τον έναν ότι ήταν μέλος της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και πόσα έχει φάει, για τον δε άλλο ότι η σύζυγός του έπαιρνε απευθείας αναθέσεις έργων διαφημιστικής δαπάνης και διοργάνωση συνεδρίων πάλι από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μιλάω προφανώς για τον κ. Στουρνάρα. Για τον πρώτο, Σταμάτη Πουλή, έχουν ασκηθεί τέσσερις κακουργηματικές και δύο πλημμεληματικές διώξεις, για τη σύζυγο του Γ. Στουρνάρα έχει ασκηθεί δίωξη για πλημμέλημα, για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Υπάρχουν πάρα πολλές άλλες υποθέσεις σε εξέλιξη, οι οποίες είτε δεν έχουν φτάσει στο ακροατήριο είτε η άσκηση δίωξης είναι σε πορίσματα που έχουν βγει και έχω πάει εγώ τα στοιχεία γι’ αυτό και τα γνωρίζω. Ουσιαστικά αυτοί οι δύο άνθρωποι μου κάνουν μήνυση, ο ένας για συκοφαντική δυσφήμηση και ο άλλος γιατί δήθεν τον ηχογράφησα, λες και εγώ ασχολήθηκα ως ιδιώτης γιατί είχα προσωπικές διαφορές μαζί τους. Να έχει το θάρρος η ΝΔ να με πάει ειδικό δικαστήριο αν θεωρεί ότι όντως έχω υποπέσει σε αδίκημα, διότι η ενασχόλησή μου με αυτά τα δύο πρόσωπα δεν είναι ενασχόληση ιδιώτη με άλλους δύο ιδιώτες, είναι ενασχόληση ενός υπουργού που καθαρίζει τον χώρο ευθύνης του, βρίσκει τα λαμόγια και τα στέλνει στη Δικαιοσύνη. Και τα λαμόγια για αντιπερισπασμό λένε: «Α, μου μίλησε άσχημα. Α, με ηχογράφησε».

Το γεγονός ότι ο κ. Πουλής συνδέεται με τον Αδωνη Γεωργιάδη πιστεύετε ότι έπαιξε ρόλο σε αυτή την εξέλιξη;

Σαφέστατα. Η αδερφή της γυναίκας του δούλευε στο γραφείο του Αδωνη Γεωργιάδη και ήταν και ο συνδετικός κρίκος του γραφείου του Αδωνη Γεωργιάδη με όλα αυτά που συνέβαιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Και η γυναίκα του Στ. Πουλή είναι αυτή που υπέγραψε τις 897 συμβάσεις διαφημιστικής δαπάνης σε διάφορα υπαρκτά και ανύπαρκτα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα την περίοδο υπουργίας του κ. Γεωργιάδη και όχι μόνο.

Πιστεύετε ότι ο κ. Γεωργιάδης θέλει την κεφαλή σας επί πίνακι;

Ο Αδ. Γεωργιάδης θέλει να εκδικηθεί για την υπόθεση που είναι σε εξέλιξη με τη Novartis αλλά και για το ΚΕΕΛΠΝΟ όπου σαφέστατα και έχει εμπλοκή.

Βασικό επιχείρημα της ΝΔ είναι ότι στα διαβιβαστικά των εισαγγελέων η ιδιότητά σας ήταν αυτή του βουλευτή και όχι του υπουργού. Δεν σας κάνει εντύπωση αυτή η εισαγγελική κρίση;

Τεράστια εντύπωση, γιατί αν δεν είναι λάθος είναι στημένο. Και έχει ξαναέρθει και άλλες φορές από εισαγγελείς για υπουργούς και πάντα η Επιτροπή Δεοντολογίας έπαιρνε την απόφαση και υπάρχει και γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής ότι το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης πρέπει να πηγαίνει με τη διαδικασία περί ευθύνης υπουργών. Δηλαδή, ειδική προανακριτική επιτροπή και ειδικό δικαστήριο αν χρειαστεί.

Ο Θανάσης Πλεύρης υποστηρίζει ότι το αδίκημα της υποκλοπής έγινε από κακούργημα πλημμέλημα προκειμένου να επωφεληθείτε εσείς.

Ο κ. Πλεύρης δεν ξέρει τι λέει, διότι το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, το οποίο είναι ένα από τα δύο για τα οποία κατηγορούμαι, έχει βαρύτερες ποινές στον νέο Ποινικό Κώδικα. Ο Ποινικός Κώδικας φτιάχτηκε από επιτροπή νομικών, έχει τροποποιηθεί τρεις φορές και δεν τον έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τον έφτιαξε μια μεγάλη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία κατά τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δ. Βερβεσό αποτελείτο από έγκριτους και επιφανείς νομικούς επιστήμονες που ουδεμία σχέση έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο η αλλαγή κυβερνητικής σκυτάλης να επιφέρει το πάγωμα εισαγγελικών ερευνών για υποθέσεις όπως η Novartis;

Δεν θέλω να το πιστέψω γιατί υποτίθεται ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, αλλά αυτό θα φανεί στο προσεχές χρονικό διάστημα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter