Σκάνδαλο υποκλοπών: Παύουν τους υποδιοικητές της ΕΥΠ για να τους φορτώσουν τις ευθύνες του Μητσοτάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: Παύουν τους υποδιοικητές της ΕΥΠ για να τους φορτώσουν τις ευθύνες του Μητσοτάκη

Μετά το φιάσκο του Κυριάκου Μητσοτάκη και ενόψη των αποκαλύψεων του Documento την ερχόμενη Κυριακή, για τις οποίες είναι ενήμεροι αφού η εφημερίδα έχει επικοινωνήσει με όλους τους εμπλεκόμενους, αναγκάζονται να προχωρήσουν στην εύρεση δύο νέων εξιλαστήριων θυμάτων, εντάσσοντας αιφνιδιαστικά στο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις διάταξη που παύει από τα καθήκοντά τους τους υποδιοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Εξιλαστήρια θύματα για την κυβέρνηση και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κατασκευάζουν στα πρόσωπα των υποδιοικητών της ΕΥΠ, στη νέα κυβερνητική επιχείρηση για τη συγκάλυψης των ευθυνών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να φταίνε για μία ακόμα φορά άλλοι και όχι ο πρωθυπουργός.

Με απλά λόγια, για να μην τους παύσουν εδώ και τώρα, το εντάσσουν στο νομοσχέδιο για να επικαλούνται πως είναι πρόβλεψη του νόμου.

Την μεθόδευση αυτή ανέλαβε να καμουφλάρει πίσω από «νομοτεχνική βελτίωση» που κατέθεσε μέσα στη νύχτα και στο παρά ένα της ψήφισης του νομοσχεδίου ο υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας στο άρθρο 48 μία παράγραφο που προβλέπει ότι «παύει αυτοδικαίως η θητεία των υποδιοικητών της Ε.Υ.Π – και μέχρι τον διορισμό νέων, την αρμοδιότητά τους θα ασκεί ο Διοικητής της ΕΥΠ».

Όμως εκείνο που δεν μπορούν να κρύψουν με καμία διάταξη και καμία «νομοτεχνική βελτίωση», η αρμοδιότητα της ΕΥΠ ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη με συγκεκριμένο ΦΕΚ, και αποτελεί τον πρώτο νόμο που ψήφισε στην ελληνική Βουλή.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο «ταφόπλακα» στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter