Παύση εργασιών στη Βουλή για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά – Λουλούδια στο έδρανο της και ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια

Παύση εργασιών στη Βουλή για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά – Λουλούδια στο έδρανο της και ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια

Παύση εργασιών του Κοινοβουλίου για όλη την εβδομάδα ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με τον αιφνίδιο θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Λουλούδια άφησαν στο κοινοβουλευτικό έδρανο της αποθανούσας τόσο οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ όσο και ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού «συντετριμμένης σιγής» στη μνήμη της.

Με το κλίμα να είναι πένθιμο στους διαδρόμους της Βουλής, ο κ. Τασούλας άνοιξε και έκλεισε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας γνωστοποιώντας την αναστολή των εργασιών του Κοινοβουλίου για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και το νομοθετικό έργο.

«Η συνεδρίαση ξεκινά και τελειώνει υπό την καταθλιπτική σκιά της ανακοίνωσης της εκδημίας της Φώφης Γεννηματά» είπε και πρόσθεσε πως συνομίλησε με τον πρωθυπουργό και αποφάσισαν να «παγώσει» το νομοθετικό έργο, ενώ με τη σύμφωνη γνώμη των λοιπών κομμάτων λήφθηκε η απόφαση να ανασταλεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

«Η Βουλή γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου» σημείωσε, καθιστώντας γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί ειδική συζήτηση στην Ολομέλεια για να τιμηθεί η μνήμη «μιας σημαντικής πολιτικού, άξιας γυναίκας, αφοσιωμένης μητέρας, αγαπητής συναδέλφου και μίας πολιτικού που μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων μας ήταν φέρελπις».

Εμφανώς συγκινημένος, ο πρόεδρος της Βουλής θύμισε πως η Φ. Γεννηματά υπηρέτησε με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα σημαντικά υπουργία υπό τις πρωθυπουργίες των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά, όπως επίσης την τοπική αυτοδιοίκηση από τη θέση του υπερνομάρχη Αθηνών – Πειραιώς αλλά και το Κοινοβούλιο, έχοντας τη λαϊκή στήριξη σε μία σειρά από εκλογικές αναμετρήσεις.

«Aντιλαμβανόμενοι το πλήγμα που υπέστη η οικογένειά της από την τελευταία και ανεπανάληπτη δυστυχώς περιπέτεια της υγείας της, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η σύζυγος και μητέρα τους υπήρξε συνάδελφος που εκτιμούσαμε βαθύτατα και θαυμάζαμε. Και τώρα που έχουμε τη μνήμη της δεινής αναμέτρησης με τον καρκίνο, αντιλαμβανόμαστε το πάθος της για τον τομέα της υγείας και την επιμονή της να στηρίξει αυτό που ο πατέρας της είχε ξεκινήσει» υπογράμμισε και κάλεσε τα μέλη του Κοινοβουλίου να υποσχεθούν πως θα διαφυλάσσουν το ευαίσθητο πεδίο της δημόσιας υγείας «σαν τα μάτια τους».

 

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε, επίσης, και στα λουλούδια που εναπόθεσε ο ίδιος αλλά και η Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ στο έδρανο της Φ. Γεννηματάς. «Ωραία λουλούδια κι άσπρα ως ταίριαζαν πολύ στους αγώνες και τη παρακαταθήκη της» είπε και κάλεσε το Σώμα να τηρήσει ενός λεπτού «συντετριμμένης σιγής». «Αιωνία της η μνήμη» αναφώνησε μετά το πέρας της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter