Πεδίον δόξης λαμπρόν

Πεδίον δόξης λαμπρόν

Μια από τις αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας ήταν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Ηταν τόσα τα δισεκατομμύρια που φαγώθηκαν που ακόμη και σήμερα η Ελλάδα πληρώνει τις αλόγιστες δαπάνες των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή για τα Ολυμπιακά Εργα.

Είναι πρωτοφανές μάλιστα ότι 17 χρόνια μετά δεν έχει δημοσιευτεί ο απολογισμός της διαχείρισης του οργανισμού «Αθήνα 2004».

Η κύρια αιτία του αδιαφανούς κρατικού χρήματος που διοχετεύτηκε προς τις εταιρείες που ανέλαβαν να τελειώσουν ή να κατασκευάσουν τα απαραίτητα για την διεξαγωγή των Αγώνων έργα ήταν οι fast track διαδικασίες με τις οποίες τους ανατέθηκαν.

Δύο σχεδόν δεκαετίες μετά, με κυβέρνηση και πάλι μια κυβέρνηση της Δεξιάς αφού αποφάσισε την άρον άρον απολιγνιτοποίηση της χώρας μέσα σε δύο χρόνια προς όφελος γερμανικών εταιρειών όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί κάνουν την αντίστοιχη ενέργεια έως το 2038, νομοθετούν με fast track διαδικασίες τις επενδύσεις για την πράσινη μετάβαση σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη αλλάζοντας το αναπτυξιακό μοντέλο των τέως λιγνιτικών περιοχών.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια, κατ’ όνομα, διαβούλευση στρώνεται ο δρόμος για να γίνουν οι δύο περιοχές πόλοι έλξης επενδύσεων με προνομιακούς όρους. Μάλιστα δημιουργείται και εταιρεία, ιδιωτικού νομικού προσώπου, στην οποία θα περιέλθουν όλες οι εκτάσεις της ΔΕΗ και η οποία δεν θα διέπεται από διατάξεις που διέπουν εταιρείες που ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη βρήκε έναν ακόμη τρόπο να διοχετεύσει τα χρήματα του ελληνικού λαού προς τους καλούς της φίλους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το αποτέλεσμα της διαχείρισης του των έργων των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας δεν παραπέμπει σε τίποτα το καλό ούτε για την ελληνική οικονομία ούτε για τους πολίτες της.

Αν γίνει και τώρα, όπως φαίνεται από τη σπουδή των κυβερνώντων, κάτι το αντίστοιχο θα επιταχύνει την οικονομική καταστροφή για την οποία βέβαια ο Κυριάκος και η «σοφοί» σύμβουλοί του ουδόλως ενδιαφέρονται.

Η μοναδική περίπτωση να σωθούν τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι να μην προλάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να διαχειριστεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια τα σχετικά με την οικονομική αποκατάσταση των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter