Πέδρο Μαρτίνς: «Δεν ήρθαμε στην Ολλανδία για να παίξουμε αμυντικά»

Ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα από το πρώτο ματς, αλλά σε καμία περίπτωση η ομάδα του δεν θα παίξει αμυντικά κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Με στόχο να σκοράρει οπωσδήποτε για να φτάσει πιο εύκολα στην πρόκριση στους «16» του Europa League θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο αυριανό (25/2, 22.00) δεύτερο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός:

Για το ποιο είναι το κλειδί για να πάρει ο Ολυμπιακός την πρόκριση: «Δεν νομίζω ότι η ομάδα που θα βάλει πρώτη γκολ θα κρίνει την πρόκριση, ούτε κι αν μπει κάποιο γκολ νωρίς θα κρίνει το ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο ματς. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή. Θα είναι πάνω-κάτω το ίδιο παιχνίδι με το πρώτο κι όταν θα έχουμε την κατοχή της μπάλας, θα είμαστε ο γνωστός Ολυμπιακός, να βγει στην επίθεση, να παίξει καλά και να σκοράρει. Δεν νομίζω ότι θα κριθεί η πρόκριση από το ποια ομάδα θα βάλει πρώτη γκολ. Εχουμε δεδομένα ένα μικρό πλεονέκτημα με τα δύο υπέρ μας γκολ από το πρώτο παιχνίδι, αλλά σίγουρα δεν ήρθαμε εδώ για να υπερασπιστούμε το σκορ από το πρώτο παιχνίδι».

Για το αν ο Ολυμπιακός παρουσιάσει την ίδια εικόνα και στην Ολλανδία, με αυτό το που πρώτου αγώνα αν θα πάρει τη πρόκριση:

«Σίγουρα δεν έχουμε έρθει για να παίξουμε αμυντικό παιχνίδι. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι η ομάδα που έρχεται να μην δεχτεί γκολ, είναι κοντά στο να μην χάσει. Δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μας. Εχουμε έρθει για να κάνουμε ένα καλό ματς και να μην χάσουμε την ταυτότητά μας. Δεν θα παίξουμε αμυντικό ποδόσφαιρο. Ισως στην αρχή το ματς να είναι ελαφρώς διαφορετικό, αλλά στη συνέχεια θα δούμε πολλές ομοιότητες με το πρώτο ματς, καθώς είναι δύο ομάδες που παίζουν επιθετικά. Εχουμε έρθει με σκοπό να σκοράρουμε. Δεχτήκαμε ένα γκολ από στατική φάση, αλλά αυτό δεν θα μας επηρεάσει, γιατί αν στο ποδόσφαιρο όλες οι ομάδες είχαν καλύτερες αντιδράσεις, στο ποδόσφαιρο δεν θα έμπαιναν γκολ. Εχουμε έρθει για παίξουμε το γνωστό επιθετικό ποδόσφαιρο. Η επιστροφή του Μπα είναι μία καλή προσθήκη γιατί έχει μία πολύ καλή συνεργασία με τον Σεμέδο».

Για το αν σε αυτή τη διαδικασία με τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών υπάρχει ευκολότερο ή δυσκολότερο παιχνίδι: «Αυτό που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι τη δύναμη του κόσμου μας στο Καραϊσκάκη. Είμαστε πολύ πιο δυνατοί όταν έχουμε κόσμο. Δεν είναι ίδιο να παίζεις σε άδειο γήπεδο, γιατί όλοι γνωρίζουμε την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί μας σε όλα τα παιχνίδια. Είναι ο 12ος παίκτης μας και μας βοηθάει πολύ. Εκτός έδρας είμαστε συνηθισμένοι στο να παίζουμε με ή χωρίς κόσμο τώρα σε εποχές πανδημίας. Εκτός έδρας ο κόσμος είναι μία δύναμη για την αντίπαλη ομάδα. Εμείς είμαστε καλά προετοιμασμένοι να παίξουμε και στις δύο περιπτώσεις. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αν υπάρχει διαφορά αυτό που συμβαίνει με τα ματς δίχως κόσμο. Σίγουρα υπάρχει διαφορά στο δικό μας γήπεδο όταν είναι άδειο ή γεμάτο».

Για την ενδεκάδα του αγώνα και αν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς: «Σίγουρα τα παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά. Οσον αφορά στη δική μας πλευρά, θέλει συναισθηματικό έλεγχο. Εχουμε δύο γκολ πλεονέκτημα μετά το 4-2 του πρώτου αγώνα και αυτό ίσως κάνει κάποιους να πιστεύουν ότι έχει λυθεί το πρόβλημα. Από την πλευρά μας θα χρειαστεί προσοχή και συγκέντρωση. Να είμαστε προσεκτικοί όταν έχουμε την μπάλα και να ξέρουμε το πώς θα αντιδράσουμε όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα. Πρέπει να έχουμε την ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις. Οι παίκτες μας είναι έμπειροι και ξέρουν πότε μπορούν να είναι προσεκτικοί και να εκμεταλλευτούν τα δυνατά μας σημεία. Σε επίπεδο στρατηγικής τα πράγματα αλλάζουν, αλλά όπως είπαμε, με εξαίρεση το πώς θα ξεκινήσουν οι δύο ομάδες, στη συνέχεια θα δούμε ένα παιχνίδι παρόμοιο σε σχέση με αυτό που είδαμε στο Καραϊσκάκη, γιατί ξέρουμε ποια είναι η ταυτότητα των δύο ομάδων».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

11/04/2021, 17:00