Πέδρο Μαρτίνς: Με Αντβέρπ χρειαζόμαστε σταθερότητα, επιμονή και εξυπνάδα

Πέδρο Μαρτίνς: Με Αντβέρπ χρειαζόμαστε σταθερότητα, επιμονή και εξυπνάδα

«Πρέπει να είμαστε τακτικά άψογοι. Θέλει υπομονή, ο αντίπαλος κάποιες φορές θα είναι ανώτερος, θα πρέπει να το διαχειριστούμε» δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Αντβέρπ (16/9, 22.00) στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και εξήγησε ποιο είναι το τρίπτυχο για να φτάσει ο Ολυμπιακός στη νίκη…

Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού:

Για το «κλειδί» της νίκης: «Χρειαζόμαστε σταθερότητα, επιμονή και εξυπνάδα. Πρέπει να είμαστε τακτικά άψογοι. Θέλει υπομονή, ο αντίπαλος κάποιες φορές θα είναι ανώτερος, θα πρέπει να το διαχειριστούμε. Θα υπάρχουν και διαστήματα που θα είμαστε καλύτεροι εμείς. Θα πρέπει να έχουμε τακτική καλή και να εκμεταλλευτούμε κάποιες αδυναμίες που έχει η Αντβέρπ και να αντιμετωπίσουμε το επιθετικό παιχνίδι της»

Για το πότε θα έχει η ομάδα μεγαλύτερη διάρκεια καλής απόδοσης: «Δουλεύουμε πάνω σε αυτό για να έχουμε σταθερότητα και μεγαλύτερη διάρκεια. Αύριο είναι εντελώς διαφορετικό ματς, παίζουμε εναντίον επιθετικής ομάδας, έχει πολύ καλούς επιθετικούς, παίζει καταιγιστικά με κάθετες πάσες. Θέλουμε να είμαστε συνεχώς πιο έτοιμοι και συνεχώς βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Θέλουμε να είμαστε το ίδιο καλοί όπως στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με τον Ατρόμητο, αλλά να είμαστε και πιο αποτελεσματικοί».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν: «Ο Μασούρας δεν θα είναι έτοιμος. Πάει καλύτερα είναι κοντά στην επιστροφή, όμως όχι για αύριο. Ο Ανδρούτσος δεν έχει κάτι σοβαρό, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι έτοιμος, θα επανεξεταστεί. Ο Λαλά έχει γαστρεντερίτιδα, μία ίωση, δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Οι άλλοι είναι καλά, με εξαίρεση τον Φορτούνη όπως όλοι ξέρετε».

Για το σύστημα και την συμμετοχή του Καμαρά: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τα πλάνα, τα συστήματα και τη στρατηγική μας. Ο Μαντί είναι έτοιμος, έχει πιθανότητα να παίξει, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο για το πώς προετοιμαζόμαστε. Υπάρχουν πολλά πράγματα να βελτιώσουμε στη δομή μας, ακόμη κι αν φαίνεται ότι κάποια είναι καλά. Θέλουμε να είμαστε το ίδιο δημιουργικοί, μπορούμε να κάνουμε πολλές φάσεις, πρέπει να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά μας. Είναι αλήθεια ότι ακόμη δεν έχουμε δει την ομάδα μας όπως θέλουμε και δουλεύουμε να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού. Είμαστε ευχαριστημένοι στο κέντρο και με τις μεταβάσεις από επίθεση σε άμυνα. Πρέπει να βελτιώσουμε και τη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Είναι κομμάτια τα οποία συνεχίζουμε να δουλεύουμε».

Για τα αμυντικά κενά της Αντβέρπ: «Το αυριανό ματς μπορεί να είναι πολύ ανοιχτό και να δούμε πολλά γκολ. Είναι και οι δύο ομάδες επιθετικές που κυνηγούν το γκολ και παίζουν ανοιχτά. Παίζουμε απέναντι σε μια πολύ επιθετική ομάδα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να είμαστε το ίδιο δημιουργικοί όπως με τον Ατρόμητο αλλά να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας αυτή τη φορά. Συμφωνώ ότι αναμένεται ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι».

Εμβιλά: «Είμαστε πανέτοιμοι»

Ο Γιαν Εμβιλά εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου και μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την ετοιμότητα της ομάδας: «Είμαστε έτοιμοι για το ματς και καλά προετοιμασμένοι. Έχουμε καταφέρει να μπούμε στον όμιλο και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Ο προπονητής έχει κάνει εξαιρετική προετοιμασία. Κάτι που έχω διαπιστώσει από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας. Δυστυχώς δεν κερδίσαμε τον Ατρόμητο, μπορεί και να συνεχιζόταν κι άλλο το παιχνίδι να μην έμπαινε η μπάλα. Κάναμε καλό παιχνίδι, όμως, είχαμε κέρδη από αυτό. Δε δεχτήκαμε γκολ και δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες. Πρέπει τώρα να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι μας στην Ευρώπη».

Για την επιστροφή Καμαρά: «Είναι απόφαση του προπονητή ποιοι θα παίξουν. Ο Μαντί είναι πολύ σημαντικός για εμάς, αλλά όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι. Θέλουμε να είμαστε όλοι στο 100% για να κερδίσουμε τον αγώνα».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Αντί να προσπαθείς να αντιδράς, πρέπει να σκέφτεσαι και να δρας. Την Κυριακή δεν κάναμε κακό παιχνίδι, δεν ήταν στο χέρι μας από κάποια στιγμή. Δεν πρέπει να περιμένουμε να συμβεί κάτι για να αντιδράσουμε. Πρέπει να κρατήσουμε τη δυναμική που είχαμε στο περασμένο ματς και το κλίμα στα αποδυτήρια είναι τέτοιο. Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Για το ότι σκοράρει περισσότερο με τον Ολυμπιακό από ότι στις προηγούμενες ομάδες του: «Το μυστικό είναι η αυτοπεποίθηση. Η ομάδα, ο κόσμος, ο προπονητής με κάνουν να νιώθω ασφάλεια και με τέτοια βοήθεια τα καταφέρνω. Με τη βοήθεια του Θεού ελπίζω να συνεχιστεί. Όμως δεν είναι το πιο σημαντικό να σκοράρω, αλλά να κερδίζει η ομάδα και η επιθυμία μου είναι να κάνουμε ένα καλό ματς και να νικήσουμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter