Πέδρο Μαρτίνς: Ο πανικός για τον κορονοϊό δεν βοηθάει κανέναν

«Ο καθένας αντιμετωπίζει όπως αισθάνεται την κατάσταση με τον κορονοϊό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που σκέφτεται αυτό το θέμα στην ομάδα, από τη στιγμή που έχουμε πάρει όλα τα μέτρα. Σίγουρα πρέπει να προσέχουμε και να σεβαστούμε τους υπεύθυνους, αλλά σίγουρα ο πανικός δεν βοηθάει κανένα. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να παίρνουμε τις προφυλάξεις που χρειάζονται. Για την ενδεκάδα θα μάθετε αύριο».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό (12/3) πρώτο παιχνίδι της ομάδας του με την Γουλβς (22.00, Cosmote) για την φάση των «16» του Europa League και το οποίο θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως ήταν φυσικό, ρωτήθηκε και για την εξάπλωση του ιού, πέρα από τα αγωνιστικά θέματα. Αναλυτικά μίλησε:

Για την προετοιμασία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης: «Θέλω να ξεκαθαρίσω τις απόψεις μου. Γρήγορη και καλή ανάρρωση εύχομαι στον πρόεδρο, να είναι γρήγορα κοντά μας γιατί τον χρειαζόμαστε. Δεύτερον, χτες μετά την προπόνηση και την ενημέρωση για το πρόβλημα του προέδρου, ο σύλλογος ακολούθησε όλα τα επιστημονικά πρωτόκολλα για την προφύλαξη της δικής μας υγείας και των συνανθρώπων μας. Τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος του συλλόγου για το οποίο να υπάρχει έστω και ένδειξη ότι είναι φορέας του ιού. Οι εβδομάδες αυτές της προετοιμασίας ήταν φυσιολογικές, χωρίς πανικό, με σοβαρότητα. Δεν μας αρέσει που το ματς θα γίνει χωρίς κόσμο, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι προβλέπεται για να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες των αρμοδίων. Ο κόσμος μας είναι η δύναμή μας, τους θέλαμε στο πλευρό μας, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και να γίνει το ματς όπως πρέπει».

Για το ότι ο αγώνας θα γίνει χωρίς κόσμο: «Έχουμε θέληση και πάθος για τη νίκη,. Θα παίξουμε με την ψυχή μας, έχουμε όλα τα όπλα για να παίξουμε όπως πρέπει. Δεν μας αρέσει το άδειο γήπεδο. Ξέρουμε ότι το γήπεδό ας έχει θερμή ατμόσφαιρα και ο κόσμος θα μας λείψει. Είμαστε συγκεντρωμένοι όμως, ξέρουμε τις δυσκολίες, θα παίξουμε με ένα δύσκολο και πολύ οργανωμένο αντίπαλο που έχει δυνατό πνεύμα σε όλες τις διοργανώσεις. Το Καραϊσκάκη είναι μια πολύ δυνατή έδρα, ο κόσμος θα μας λείψει, αλλά εμείς θα κάμουμε ό,τι πρέπει, ακόμη κι αν δεν έχουμε αυτή τη συμπαράσταση».

Για ψυχολογική προετοιμασία στους παίκτες για το θέμα του κορονοϊού: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που σκέφτεται αυτό το θέμα στην ομάδα, από τη στιγμή που έχουμε πάρει όλα τα μέτρα. Σίγουρα πρέπει να προσέχουμε και να σεβαστούμε τους υπεύθυνους, αλλά σίγουρα ο πανικός δεν βοηθάει κανένα. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να παίρνουμε τις προφυλάξεις που χρειάζονται. Για την ενδεκάδα θα μάθετε αύριο»!

Για το αίτημα της Γουλβς να μη γίνει το παιχνίδι: «Ο καθένας αντιμετωπίζει όπως αισθάνεται την κατάσταση. Εμείς προτιμούμε να περάσουμε την ευθύνη στους αρμόδιους. Αν μας πουν ότι πρέπει να παίξουμε χωρίς κόσμο, πρέπει να το σεβαστούμε. Αν πουν να μη γίνει το ματς, πάλι το ίδιο. Καταλαβαίνουμε τον τρόπο σκέψης των αντίπαλων και του προπονητή τους, αλλά εμείς προτιμούμε να έχουν την ευθύνη οι αρμόδιοι. Τα κρούσματα είναι χιλιάδες και παντού σε όλο τον κόσμο. Δεν ξέρω αν υπήρξε άλλος σύλλογος που εξέτασε όλα τα μέλη του και έκανε αυτό που έγινε στον Ολυμπιακό. Είμαστε όλοι αρνητικοί. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο και έχουμε εμπιστοσύνη στις αρχές και στις οδηγίες των υπευθύνων».

Για το αν η Γουλβς είναι πιο δυνατή από Τότεναμ και Αρσεναλ που αντιμετώπισε φέτος ο Ολυμπιακός: «Δεν έχει νόημα να κάνουμε συγκρίσεις. Πρόκειται για διαφορετικές ομάδες. Οι αγγλικές ομάδες που αντιμετωπίσαμε είναι καλές στις μεταβιβάσεις και στις αντεπιθέσεις. Σε αυτό το στοιχείο η Γουλβς είναι καλύτερη από τις άλλες. Μπορεί να μην έχει την κατοχή όπως η Τότεναμ και η Άρσεναλ ή το αγγλικό στοιχείο όπως η Μπέρνλι, αλλά είναι πολύ καλή σε αυτά τα στοιχεία. Παίξαμε απέναντι σε Τότεναμ και Άρσεναλ, ομάδες με υψηλού επιπέδου παίκτες. Η Γουλβς στηρίζεται στην ομαδική δουλειά έχει ποιότητα και είναι πολύ οργανωμένη».

Για το αν το κεκλεισμένων των θυρών είναι πλεονέκτημα για την Γουλβς: «Το Καραϊσκάκη μας δίνει μεγάλη δύναμη, οι αντίπαλοι καταλαβαίνουν ότι παίζουν σε σκληρή έδρα, ειδικά στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Αλλά είπα και πριν ότι θα κάνουμε τα πάντα για να καλύψουμε αυτό το κενό.Θα σεβαστούμε την απόφαση των αγγλικών αρχών. Αν πουν το ματς να μη γίνει χωρίς κόσμο ή να μη γίνει καθόλου ή με κόσμο. Θα σεβαστούμε τις αρχές».

Για τους συμπατριώτες του Ποντένσε και Νούνο: «Γνωρίζω πολύ καλά το Νούνο, ήμασταν συμπαίκτες στην Γκιμαράες, εκείνος ήταν τότε νεαρός γκολκίπερ. Έχουμε καλή σχέση, η επικοινωνία μας δεν είναι συχνή, ο καθένας έχει πάρει το δρόμο του, αλλά υπάρχει μια καλή σχέση. Ο Ντανιέλ έκανε τεράστιο βήμα τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό οφείλεται στον ίδιο. Έχει αλλάξει η εικόνα του, στην Σπόρτινγκ δεν ήταν βασικός ή στην Εθνική, στον Ολυμπιακό έγιναν όλα αυτά. Είναι σπουδαίος παίκτης, τον γνωρίζουμε καλά, αύριο θα προσπαθήσουμε να τον… τιμωρήσουμε, αν μου επιτρέπεται η έκφραση»

Ο Μαντί Καμαρά

Από την πλευρά του ο Μαντί Καμαρά μίλησε:

Για τις δυσκολίες της προετοιμασίας: «Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι, θέλω να ευχηθώ περαστικά στον πρόεδρό μας και σε όλους όσοι νοσούν. Εμείς νιώθουμε καλά είμαστε προετοιμασμένοι και προσηλωμένοι, έχουμε εμπιστοσύνη στον γιατρό μας που έκανε ό,τι έπρεπε να για να είμαστε εμείς υγιείς».

Για την κοντρα με τον Ποντένσε: «Ο Ντανιέλ ήταν πολύ σημαντικός για εμάς, όμως τώρα δεν είναι στην ομάδα μας, ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του. Δεν ξέρουμε καν αν θα παίξει. Εμάς δεν μας απασχολεί τι κάνει η αντίπαλη ομάδα, αλλά η δική μας. Δεν έχει σημασία η εμπειρία, άλλωστε η Άρσεναλ ήταν πιο έμπειρη στην Ευρώπη από εμάς. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.