Πέδρο Μαρτίνς: Όταν δεν βγάζουμε ποιότητα, να βγάζουμε ψυχή

Πέδρο Μαρτίνς: Όταν δεν βγάζουμε ποιότητα, να βγάζουμε ψυχή

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε πριν λίγο (8/5) το νέο προπονητή της ομάδας του, ενόψει της νέας σεζόν, τον Πορτογάλο Πέδρο Μαρτίνς. Ο 48χρονος πρώην τχνικός της Γκιμαράες έχει συμφωνήσι εδώ κι ένα μήνα με τους Πειραιώτες και όλο αυτό το διάστημα ήταν ην Ελλάδα και παρακολούθησε άπο κοντά τα τέσσερα τελευταία ματς των «ερυθρολεύκων» στο πρωτάθλημα, οποτέ έχει πάρει μια γεύση για τις όποιες αποφάσεις του στο χτίσιμο της νέας ομα΄δας που θέλει να δημιουργήσει.

Ο Μαρτίνς έθεσε ως στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας, που όταν δεν θα της βγαίνει η ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, τότε αυτή θα πρέπει να βάζει τη ψυχή της. Δήλωσε:

Για τα συστατικά της επιτυχίας για μια ομάδα:: “Ποιότητα, ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αλλά επειδή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, τότε θα πρέπει να παίζουμε με την ψυχή μας”.

Για την πρώτη επαφή με τον Ολυμπιακό και τις επικείμενες αλλαγές: “Η πρώτη επαφή έγινε πριν ένα χρόνο. Είχα συναντηθεί με τον κ. Καρεμπέ. Να κοιτάξουμε να μην κάνουμε τόσες ριζικές αλλαγές. Να γίνουν αυτές που χρειάζονται σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση για να κάνουμε ξανά πρωταθλητή τον Ολυμπιακό. Έχει ποιότητα η ομάδα και πάντα χρειάζονται αλλαγές έπειτα από μια αποτυχία”.

Για το αν μίλησε με άλλους συμπατριώτες του προπονητές: “Δεν είχα καμία συζήτηση με κανέναν προπονητή. Έκανα δική μου εκτίμηση του παρόντος. Εκείνοι θα μιλούσαν για άλλες εποχές, όταν η ομάδα είχε άλλους παίκτες”.

Για το πώς θέλει να παίζει η ομάδα: “Γνωρίζω καλά τη φιλοσοφία του συλλόγου και τι περιμένουν από μένα. Φέτος χάθηκε η φιλοσοφία μας. Να έχουμε ψυχή, δύναμη και συγκέντρωση στα παιχνίδια. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά του χρόνου. Αλλά θέλουμε να βρούμε τι είναι αυτό που ζητάνε. Ξέρω τι περιμένουν όλοι και το πώς θα παρουσιάσω την ομάδα”.

Τι θα επιδιώξει να αλλάξει: “Να παίζουμε καλά, επιθετικά, με προσωπικότητα. Να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έτσι θα παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα. Να δουλέψουμε σκληρά και να δείχνουμε αυτά που θα δουλεύουμε. Σωστή προετοιμασία και ελκυστικό ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει ο κόσμος”.

Για το ρόστερ της ομάδας: “Το ρόστερ που θα έχουμε, είναι μια συζήτηση που θα παρθεί με την διοίκηση. Είμαστε σε διαδικασία για να μαθαίνω την ακαδημία και τους νέους. Οι Τσιμίκας, Σιώπης, Μανθάτης, Σάλιακας και Μάνος θα έρθουν και θα τους δούμε. Θα παρατηρούμε και άλλους νέους παίκτες”.

Για το αν τον αγχώνει ο πρωταθλητισμός: “Δεν είναι κάτι που με αγχώνει. Δεν μπορώ να συγκρίνω τις ομάδες. Είμαι προετοιμασμένος. Ήρθα και γνώριζα τι θα αντιμετωπίσω. Ήρθα για να νικήσω. Γνωρίζω ότι η ομάδα προέρχεται από μια περίεργη σεζόν, ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πρωταθλητές”.

Για τα θέματα πειθαρχίας: “Είναι πολύ σημαντική η πειθαρχία. Θα μας απασχολήσει αρκετά. Θα έχουμε παίκτες που θα εκπροσωπούν το μέγεθος του συλλόγου μέσα και έξω από το γήπεδο. Παίκτες που θα μας βοηθήσουν να βρούμε την ταυτότητά μας. Συμπεριφορές που δεν επιτρέπονται, θα κάνουμε αυτά που πρέπει άμεσα, ώστε λύνονται τα θέματα”.

Για το Europa League και την προετοιμασία: “Όλα πρέπει να συνδυαστούν. Σε λίγες εβδομάδες δίνουμε το πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όμως, επειδή θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές, θα πρέπει να κάνουμε μια προετοιμασία που θα βοηθάει την εκπλήρωση και των δυο στόχων”.

Για την αύξηση των Ελλήνων παικτών και τις μεταγραφές: “Πρώτο κριτήριο είναι η ποιότητα. Αν μπορούμε να συνδυάσουμε την ποιότητα με Έλληνες παίκτες και ειδικά με παίκτες από την ακαδημία θα ήταν το ιδανικό. Η αγορά είναι ανοιχτή, παρακολουθούμε ποδοσφαιριστές από πολλές χώρες, δεν έχει σημασία από που θα έρθουν”.

Από την πλευρά του, ο Κριστιάν Καρεμπέ που παρουσίασε το νέο τεχνκό δήλωσε: “Είναι ημέρα που πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να υποδεχτούμε το νέο προπονητή της ομάδας, τον κ. Μαρτίνς. Τον καλωσορίζουμε. Έχει υπάρξει πολύ πετυχημένος ποδοσφαιριστής, ενώ ως προπονητής έχει περάσει από Μαρίτιμο, Ρίο Άβε και Γκιμαράες. Ελπίζουμε να μπορέσει να καθιερώσει σε εμάς, αλλά ως προπονητής, όσα έκανε και τον οδήγησαν να γίνει ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Πορτογαλία”.

Σάββας: «Ο χειρότερος Ολυμπιακός»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης, μίλησε για πόλεμο που γίνεται στον Ολυμπιακό και στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ έριξε τα “καρφιά” του στους παίκτες της φετινής ομάδας, λέγοντας πως ήταν η χειρότερη όλων των εποχών.

«Έχουμε όλοι μας υποχρέωση να γίνουμε ένα, μαζί με τον προπονητή. Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους Πορτογάλους προπονητές. Μαζί με τον Ζαρντίμ, με τον Περέιρα, τον Σίλβα τον Μπέντο πήραμε πρωταθλήματα και Κύπελλα. Μας πάει το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος φρόντισε ο νέος προπονητής να έρθει στην κατάλληλη στιγμή, για να δει τα χάλια μας. Αυτό δεν ήταν Ολυμπιακός. Είναι ο χειρότερος Ολυμπιακός όλων των εποχών» ανέφερε μεαξ΄άλλων και κατέληξε: «Θέλω να υπάρχει σύμπνοια μεταξύ εσάς, του προπονητή, των παικτών και όλων, γιατί θα αντιμετωπίσουμε τα διπλάσια προβλήματα και βρωμιές από αυτά που γίνανε φέτος. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα αποφύγουμε. Ήδη προσπαθούν να βγάλουν ποιος θα είναι πρωταθλητής του χρόνου…»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter