Πέδρο Μαρτίνς: «Ο,τι δεν πήραμε με την Τότεναμ το πήραμε με την Αρσεναλ»

Πέδρο Μαρτίνς: «Ο,τι δεν πήραμε με την Τότεναμ το πήραμε με την Αρσεναλ»

Σε πελάγη ευτυχίας ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, δήλωσε μετά την ιστορική πρόκριση (1-2) της ομάδας του σε βάρος της Άρσεναλ για τους «32» του Europa League:

“Είναι μια ακόμα μεγάλη βραδιά. Έχουμε περάσει και στο παρελθόν μοναδικές στιγμές, θυμόμαστε την πρόκριση επί της Μίλαν. Σήμερα ήταν μια υπέροχη ατμόσφαιρα και πνεύμα αγωνιστικό. Πιστεύαμε στην πρόκριση. Το καταφέραμε με μεγάλο ματς. Μετά τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε μέχρι σήμερα, αξίζαμε την πρόκριση. Η ομάδα αυτή έχει τεράστιο πνεύμα, έχει αποδείξει ότι έχει μεγάλη ψυχή. Οι παίκτες έδειξαν δέσμευση και δεν μπορούσαμε να το χάσουμε. Σήμερα κέρδισε όχι μόνο το πρεστίζ του Ολυμπιακού, αλλά όλης της Ελλάδας”.

Σε ερώτηση για το τι σκεφτόταν στη φάση του 1-2, απάντησε: “Ήταν ιστορική στιγμή. Δεν θυμάμαι τι σκεφτόμουνα. Ήταν έκρηξη χαράς. Είχαμε έξυπνη τακτική. Ήμασταν ψύχραιμοι, αποτελεσματικοί, ένα φανταστικό παιχνίδι”.

Αν ο Ολυμπιακός άξιζε την πρόκριση: «Νομίζω ότι πραγματικά όχι μιλώντας για τα δύο παιχνίδια, αλλά γενικότερα από το ξεκίνημα της πορείας μας αξίζαμε να προκριθούμε. Αξίζαμε να πάρουμε κάτι στο παιχνίδι με την Τότεναμ και το πήραμε σήμερα».

Για τον επόμενο στόχο: «Πράγματι αυτή η ομάδα έχει παλέψει πάρα πολύ για να φτάσει έως εδώ. Θα ήταν κρίμα να τελείωνε σήμερα η πορεία μας. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το μέλλον. Πρέπει να περιμένουμε την κλήρωση. Ήδη η Άρσεναλ ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που βλέπαμε πριν δύο μήνες. Οι ομάδες αλλάζουν. Όλοι είδαμε τι έγινε στο παιχνίδι της με την Τσέλσι και όλοι είδαμε τι έγινε σήμερα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα για το μέλλον θα πρέπει να περιμένουμε εκείνη τη στιγμή».

Αν είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του: «Πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή τη βραδιά. Δεν ξέρουμε αν είναι η πιο σημαντική. Είναι ιδιαίτερη γιατί σημαίνει την πρόκριση στους «16». Θέλαμε να το πετύχουμε και για το πρεστίζ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι σημαντικό να πετυχαίνει η ομάδα μας κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Είναι σημαντικό γιατί σημαίνει πολλά για τον κόσμο μας και το σύλλογο μας. Δεν ξέρουμε που θα σταματήσουμε και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Για το αν δικαιώθηκε: «Το πίστευα πάρα πολύ γιατί ξέρω το πνεύμα. Ήξερα ότι όλοι οι παίκτες θα τα έδιναν όλα. Σήμερα ήταν ένα πολύ κοπιαστικό παιχνίδι. Κουραστήκαμε, τα δώσαμε όλα. Τακτικά κάναμε ένα τέλειο παιχνίδι, ποτέ δεν χάσαμε τη συγκέντρωση μας. Ήξερα ότι θα το κάνουμε γιατί ξέρω την ομάδα μας».

Ο Παπέ Σισέ

Ο Παπέ Σισέ σκόρερ του πρώτου «ερυθρόλευκου» γκολ δήλωσε: «Έκλαψα, ναι. Για πολλούς λόγους. Σκεφτόμουν πολλά πράγματα. Είναι λογικό όμως. Δεν κάνει κακό. Είναι μια υπέροχη νύχτα. Ήταν καταπληκτικό παιχνίδι, μια σπουδαία βραδιά. Παλέψαμε σαν οικογένεια.

Ο Μπα είναι σαν αδερφός μου. Ζούμε μαζί, είμαστε από την ίδια χώρα, έχουμε τον ίδιο μάνατζερ. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον, μιλάμε την ίδια γλώσσα, είμαστε δεμένοι. Είτε είναι ο Μπα, είτε ο Αβραάμ ή ο Σεμέδο.

Αφιερώνω την πρόκριση στη μητέρα μου και στην κόρη μου που μου λείπει πολύ. Μου έστειλε χθες κάποιες φωτογραφίες που σημαίνουν πολλά για εμένα».

Αρτέτα: «Μας πονάει πολύ αυτή η ήττα»

O τεχνικός της Αρσεναλ, Mικέλ Αρτέτα εμφανίστηκε απογοητευμένος μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από τον Ολυμπιακό και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή η ήττα τον πόνεσε πολύ.

Είπε ο προπονητής της Άρσεναλ:

«Είναι πολύ δύσκολο πονάει, είχαμε πολλές ελπίδες σε αυτή τη διοργάνωση. Θα ήταν πολύ ωραίο να συνεχίσουμε στο θεσμό και να τον κερδίσουμε. Κάναμε πολλά θετικά πράγματα, είχαμε ευκαιρίες να νικήσουμε, αλλά αν δεχτείς δύο γκολ είναι δύσκολο»

Για την απόδοση του γκολκίπερ Λένο δήλωσε: «Στο κόρνερ που δεχτήκαμε το γκολ δυσκολευτήκαμε και δεχτήκαμε το γκολ. Παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε με δέκα παίκτες πίσω από τη μπάλα. Είμαστε δυσαρεστημένοι σήμερα, αλλά τα έδωσαν όλα οι παίκτες μου και πρέπει να κοιτάμε μπροστά».

Για την απόδοση της Αρσεναλ: «Ήταν δύσκολο και όσο περνούσε ο χρόνος παίζαμε καλύτερα και ο Ολυμπιακός έπαιζε πιο πίσω. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά πρέπει να τις τελειώσεις. Και τις λίγες που δεχτήκαμε, μπήκαν και τα γκολ».

Για τον Ομπαμεγιάνγκ και την μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο φινάλε: «Ξέρω ότι οι παίκτες μου ήθελαν να πάνε μακριά στο θεσμό είναι δύσκολο να το χωνέψεις, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να πάρουμε τα πάνω μας. Οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές και δυστυχώς εκεί το χάσαμε το παιχνίδι. Έπρεπε να τελειώσουμε εμείς τις φάσεις μας στην αντίπαλη περιοχή. Έτσι είναι όταν παίζεις τόσα ματς μετά τον Ιανουάριο. Ακόμα και στο τελευταίο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού είχαμε την καλύτερη ευκαιρία».

Για την επόμενη μέρα: «Θέλω να αφοσιωθώ στο να πείσω τους παίκτες ότι έχουμε πολλά να κάνουμε και να κερδίσουμε. Πρέπει να αντιδράσουμε ως ομάδα. Η δουλειά μου είναι να ανεβάσω το ηθικό. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να το χωνέψουμε το αποτέλεσμα. Είναι μέρος του παιχνιδιού να μαθαίνεις από τα λάθη σου».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter