Πέφτουν οι αποδόσεις ενόψει Eurogroup

Η βούληση της κυβέρνησης να επαναδρομολογηθούν οι διαδικασίες για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ρίχνουν τις αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.

Η απόδοση σήμερα έπεσε χαμηλότερα του 7% και συγκεκριμένα στο 6,9% από 7,1% - 7,2% που ήταν τις προηγούμενες ημέρες και καθ' όλη τη διάρκεια που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών είχαν παγώσει (όσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος πιστοληπτικής ικανότητας) .

Στο αυριανό Eurogroup (26 Ιανουαρίου 2017) συμφωνία δεν θα υπάρξει, αλλά η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δρομολογήσει την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, για να προχωρήσει η διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης. Το κατά πόσο όλη αυτή η διαδικασία θα έχει αίσιο τέλος, είναι προς το παρόν αβέβαιο, καθώς θα εξαρτηθεί από τις απαιτήσεις των δανειστών και τις υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.