Πέφτουν τα «θα» σαν το χαλάζι

Πέφτουν τα «θα» σαν το χαλάζι

Παραδοσιακά οι εκάστοτε πρωθυπουργοί από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν το οικονομικό τους πρόγραμμα για τη συγκυρία και, συνήθως, οι όποιες εξαγγελίες κρίνονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από το αποτύπωμά τους στην κοινωνία.

Φέτος όμως, με τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, τίποτε δεν γίνεται όπως… κάποτε! Ανεξάρτητα από το αν τα… επιτελικά «θα» θα είναι τα αναμενόμενα ή θα διανθιστούν και με επικοινωνιακά τρικ, η σημασία των εξαγγελιών είναι μηδενική.

Γιατί δεν πάνε ούτε τέσσερις μήνες από τότε που ο πρωθυπουργός με ύφος χιλίων καρδιναλίων διακήρυσσε ότι «μπορούμε να ανταποκρινόμαστε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε κάθε πρόκληση δασοπυρόσβεσης» και ήρθε ο σκληρός Αύγουστος να δείξει εν τοις πράγμασι ότι δεν υπήρχε ίχνος αλήθειας στις δηλώσεις του.

Τώρα, έπειτα από όσα ζήσαμε, ούτε αυτός ούτε οι παρατρεχάμενοί του μπορούν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους: Ή δεν γνώριζαν ή έλεγαν συνειδητά ψέματα και αυτό είναι μια αλήθεια που πλέον δεν ανατρέπεται, ό,τι φιοριτούρες και αν σκαρφιστούν. Αλλωστε και για την ακρίβεια που καλπάζει γνωρίζουν εδώ και καιρό. Τους είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως οι παράγοντες της αγοράς που έβλεπαν το τσουνάμι που έρχεται και τα προβλήματα που θα επιφέρει.

Αλλά αυτοί, από τον Αδωνη και τον Σταϊκούρα μέχρι τον ίδιο τον Μητσοτάκη και τους Σκέρτσους του Μαξίμου, δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι καθώς το πρόβλημα δεν αφορούσε (και δεν αφορά) αυτούς και τους «φίλους» τους.

Τώρα όμως, με τις ανατιμήσεις να αδειάζουν το καλάθι της νοικοκυράς και την κατακραυγή να γενικεύεται, σκαρφίζονται διάφορα «θα» και βγαίνουν για άλλη μια φορά στις τηλεοπτικές ρούγες για να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αλλά πλέον ακόμη και όσοι τους ψήφισαν άρχισαν να συνειδητοποιούν πού πάει το πράγμα και μένουν βουβοί, αρνούμενοι τον ρόλο του παλαμακιστή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter