Πειραιάς: Ακυρώθηκε εκδήλωση της ισραηλινής πρεσβείας – Μεταφέρεται σε κρυφή τοποθεσία!

Πειραιάς: Ακυρώθηκε εκδήλωση της ισραηλινής πρεσβείας – Μεταφέρεται σε κρυφή τοποθεσία!
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το συνέδριο «Maritime Med. Conference Athens 2025» οργάνωνε η Ισραηλινή Πρεσβεία σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) την Τετάρτη 28 Μαΐου σε αίθουσα του ΕΒΕΠ, αλλά οι σφοδρές αντιδράσεις σωματείων, συνδικάτων και φορέων του Πειραιά, ανάγκασαν τους οργανωτές να το ξανασκεφτούν.

Το συνέδριο μεταφέρεται σε χώρο στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος προς το παρόν είναι μυστικός (!) αλλά και για αύριο ετοιμάζονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα από δυνάμεις του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ καλεί «όλους και όλες την Τετάρτη 28 Μάη στις 8 π.μ., στην Ομόνοια».

Στο κάλεσμά του, το ΠΑΜΕ, «καταγγέλλει την κυβέρνηση και τους Ισραηλινούς που σαν τους κλέφτες τριγυρνάνε την Αττική για να πραγματοποιήσουν συνέδριο με συντονιστή το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ προς όφελος των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Πρόκειται για το συνέδριο που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο κτίριο του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Πειραιά, αύριο 28/5 και κάτω από την κατακραυγή των εργαζομένων και του λαού του Πειραιά, το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά σε συγκέντρωση, ακυρώθηκε. Είναι όμως τόσο μεγάλη η πρεμούρα κυβέρνησης – βιομηχάνων – εφοπλιστών να στηρίξουν το κράτος δολοφόνο και να κάνουν μπίζνες με το αίμα του παλαιστινιακού λαού που επιμένουν να πραγματοποιήσουν το συνέδριό τους στην Αθήνα αυτή τη φορά, κρατώντας κρυφή την τοποθεσία».

Ταυτόχρονα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ. «Να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Λευτεριά στην Παλαιστίνη», σημειώνει.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Μετά την αλλαγή της τοποθεσίας του συνεδρίου, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά μεταφέρει την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Πειραιά στην Αθήνα, την Τετάρτη 28/5, στις 8 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας,

Στο κάλεσμά του το ΕΚΠ αναφέρει: «Ούτε στον Πειραιά ούτε και πουθενά! Η προσπάθεια ξεπλύματος από την κυβέρνηση της ΝΔ του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ βρίσκει την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας αντίθετη. Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα γίνει ανεκτή. Οι οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές και άλλες συμφωνίες μεταξύ των αστικών τάξεων των δύο χωρών απ ότι φαίνεται περνάνε πάνω από τα κορμιά χιλιάδων νεκρών παλαιστινίων.

Το συνέδριο που θα πραγματοποιούνταν στο ΕΒΕΠ αύριο το πρωί ματαιώθηκε μετά την κατακραυγή και την κινητοποίηση που εξήγγειλε το ΕΚΠ. Οι “φωστήρες” πίστεψαν ότι αν τολμούσαν να το μεταφέρουν αλλού, θα απέτρεπαν να εκφραστεί η οργή που κατακλύζει πλατιά τον λαό μας. Έκαναν λάθος! Η διεξαγωγή του την ίδια ώρα σε κεντρικό σημείο της Αθήνας θα βρει απάντηση και πάλι από τους εργαζόμενους».

«Στεκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας.Παλεύουμε για το δίκιο του Παλαιστινιακού λαού», καταλήγει το ΕΚΠ.

Διαβάστε επίσης:

Φαραντούρης: O ΟΗΕ υιοθετεί τουρκική ρητορική, προσβάλλει την Κυπριακή Δημοκρατία (Video)

Την «πρόταση πλυντήριο» της ΝΔ για την Προανακριτική καταγγέλλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τον καταργεί ο Μητσοτάκης για να σκεπάσει τα σκάνδαλα

Εξέταση Άδωνη Γεωργιάδη για Novartis: Ρωτήστε τον Μητσοτάκη, εμένα δεν μου έκανε τραπέζι ο Φρουζής

Η ΝΔ «φυγαδεύει» Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών: «Σικέ» Προανακριτική για ένα πλημμέλημα 

ΣΥΡΙΖΑ: Άδικος ο νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ, ενώ χιλιάδες επιτυχόντες παραμένουν αδιόριστοι

Documento Newsletter