Πειραιάς: Διεύθυνση δημόσιας εκπαίδευσης διαφημίζει την… ιδιωτική!

Πειραιάς: Διεύθυνση δημόσιας εκπαίδευσης διαφημίζει την… ιδιωτική!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο υπουργείο της κυρίας Κεραμέως, στελέχη της οποίας έφτασαν στο θρασύτατο σημείο να διαφημίζουν την…. ιδιωτική εκπαίδευση και την… προσφορά της!

Ειδικότερα, διημερίδα επιχείρησε να οργανώσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο ΔΙΔΕ Πειραιά με τίτλο «Η προσφορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης», λειτουργώντας ως πλασιέ και προωθητής, διαφημιστής της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης.

Τη φιέστα τους «χάλασε» η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η ΕΛΜΕ Πειραιά και στην οποία παραβρέθηκαν κι άλλα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών όπως και εκπρόσωποι του ΕΚΠ και Ενώσεις Γονέων.

Η συγκέντρωση στέφθηκε με επιτυχία αφού ακυρώθηκε η διημερίδα, κάτω από τα συνθήματα των διαδηλωτών παρά την προσπάθεια τόσο του ΔΙΔΕ και της αστυνομίας να σπάσουν τον κλοιό αποκλεισμού που είχαν δημιουργήσει οι διαδηλωτές. Μάλιστα η αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να περάσουν τον ΔΙΔΕ από μια πλαϊνή πόρτα του θεάτρου που οδηγούσε στο φουαγιέ, όπου έγινε αντιληπτός και οι διαδηλωτές κατάφεραν να τον αποκλείσουν και από εκεί.

Για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση καλούσαν η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΙΑ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ με ανακοινώσεις τους όπου κατήγγειλαν τη συγκεκριμένη διημερίδα και κατηγορούσαν τον ΔΙΔΕ Πειραιά.

Η συγκεκριμένη διημερίδα δεν είναι τυχαία ούτε και η πρωτοβουλία του ΔΙΔΕ προξένησε κάποια έκπληξη.

Σαν έτοιμος από καιρό ο ΔΙΔΕ του Πειραιά από τον Αύγουστο που έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση ακολουθεί αυτήν την τακτική της διάλυσης, απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης. Αυτήν την τακτική ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και άλλες επί μνημονίων, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης.

Οι εκπαιδευτικοί και άλλοι φορείς απαιτούν και διεκδικούν:

  • Ενιαίο δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, µε δίχρονη προσχολική αγωγή.
  • Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Επαγγελματικά δικαιώματα στους τίτλους σπουδών
  • Όχι στην εμπορευματοποίηση, τη μαθητεία και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων μαθητών – εκπαιδευτικών
  • Όχι στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων. Όχι στην αξιολόγηση –υποταγή – χειραγώγηση
  • Όχι στα πρότυπα «άριστα» σχολεία και στις εξετάσεις εισαγωγής σε αυτά.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter