Πειραιάς: Εισαγγελική εντολή για τρεις συλλήψεις μετά την πτώση ναυτών στη θάλασσα

Πειραιάς: Εισαγγελική εντολή για τρεις συλλήψεις μετά την πτώση ναυτών στη θάλασσα

Εντολή για τη σύλληψη τριών μελών του ταχύπλοου καταμαράν Speed Runner Jet έδωσε η Εισαγγελία Πειραιά, μετά την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα, στο λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, η Εισαγγελία έδωσε εντολή για τη σύλληψη τριών μελών του πληρώματος και συγκεκριμένα του πλοίαρχου, του ύπαρχου και του λοστρόμου του ταχύπλοου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών πλυσίματος στην πλώρη του πλοίου, το οποίο ελλιμενιζόταν απέναντι από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας .

Δύο άντρες ηλικίας 34 και 55 ετών βρέθηκαν στη θάλασσα με την ΠΕΝΕΝ, να καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωση ότι «οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο οι οποίες απαγορεύονται και χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας».

Οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

«Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί να διερευνηθούν οι αιτίες του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται σε ένα ατύχημα το οποίο θα μπορούσε να έχει τραγικό αποτέλεσμα.

Η οποιαδήποτε εκτέλεση εργασίας που απαγορεύεται από τη νομοθεσία και η μη εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τους Ναυτεργάτες και οι ευθύνες εταιριών – ΥΕΝ- Λιμενικών Αρχών είναι τεράστιες» επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter