Πειραιάς: Έκρηξη βόμβας σε πάρκινγκ δίπλα από πρατήριο καυσίμων – Τι εξετάζουν οι Αρχές (Videos)

Πειραιάς: Έκρηξη βόμβας σε πάρκινγκ δίπλα από πρατήριο καυσίμων – Τι εξετάζουν οι Αρχές (Videos)

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής στον Πειραιά, καθώς εξερράγη βόμβα σε χώρο στάθμευσης δίπλα σε πρατήριο καυσίμων, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αυτοκίνητα και παρακείμενα κτίρια.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κρότος ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί. Το ωστικό κύμα ακούστηκε σε όλο σχεδόν τον Πειραιά, ενώ κομμάτια από θραύσματα βρέθηκαν 30 μέτρα μακριά από το βενζινάδικο.

«Εγώ επειδή κοιμάμαι αργά, στις 3:15 ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος, άνοιξαν τα παράθυρα, έσπασαν τζάμια και μύριζε μπαρούτι. Όλη η πολυκατοικία κατεβήκαμε κάτω, και το αμάξι μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Πριν από έναν μήνα είχαμε ακούσει πυροβολισμούς δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση. Δεν ξέρω ποιος θα μας αποζημιώσει», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο Mega.

Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έσπευσαν στο σημείο ερευνώντας τα υπολείμματα της βόμβας, με στόχο να εντοπίσουν περισσότερα στοιχεία.

Οι Αρχές ερευνούν εάν η βομβιστική επίθεση έγινε στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Εξετάζεται και το σενάριο να προοριζόταν η βόμβα για κάποιον που είχε παρκάρει στον χώρο, σύμφωνα με το Mega.

Η ΕΛ.ΑΣ. συλλέγει μαρτυρίες κατοίκων οι οποίοι ανέφεραν ότι στη γειτονιά είχαν πέσει πυροβολισμοί πριν από έναν περίπου μήνα από διερχόμενο όχημα.

Παράλληλα, λίγη ώρα μετά την έκρηξη, εντοπίστηκε στη γέφυρα Καλυφτάκη σκούρο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες το οποίο κατεδίωξαν οι Αρχές καθώς δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο. Η Αστυνομία εξετάζει εάν το εν λόγω γεγονός συνδέεται με το περιστατικό στον Πειραιά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter