«Πειραιάς για Όλους»: Στην Ελλάδα αντίθετα με την Κίνα η πολιτική διαμαρτυρία επιτρέπεται

Συνέντευξη Τύπου της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους»

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες της δημοτικής παράταξης του Πειραιά «Πειραιάς για Όλους»για τη σύλληψη πολιτών που διαμαρτύρονταν έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης και ενώ εκεί βρισκόταν ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας στο μεγάλο λιμάνι.

 Συγκεκριμένα σε Δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη, ότι στην Ελλάδα, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην Κίνα, η δημόσια ειρηνική πολιτική διαμαρτυρία επιτρέπεται. Η σύλληψη των Ενεργών Πολιτών της Α' Κοινότητας Πειραιά, έξω από το Μουσείο Ακροπόλεως, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την επέκταση κρουαζιέρας της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, δείχνει ότι η κυβέρνηση νομίζει ότι βρίσκεται στο Πεκίνο και όχι στην Αθήνα.

Όχι μόνο πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες οι Πειραιώτες που ταλαιπωρήθηκαν αλλά να αναζητηθεί ποιά αστυνομικά όργανα είχαν την αυταρχική αυτή πρωτοβουλία και με ποιου εντολή».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.