Πειραιάς: Η κοκαΐνη, ο ποδοσφαιριστής και το κόλπο με τις γαρίδες αξίας 2.000.000 ευρώ

Πειραιάς: Η κοκαΐνη, ο ποδοσφαιριστής και το κόλπο με τις γαρίδες αξίας 2.000.000 ευρώ

Ένας δύσκολος γρίφος λύθηκε, που οδήγησε στην εξάρθρωση του καρτέλ ναρκωτικών,  από τους έμπειρους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με πράκτορες της αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Η εκτιμώμενη αξία των ναρκωτικών ξεπερνάει τα δυο εκατομμύρια ευρώ με τον 41χρονο πρώην ποδοσφαιριστή να φαίνεται να είναι  ο εγκέφαλος της επιχείρησης.

Συνεργάτες του ήταν ένας 31χρονος ψυκτικός, όπως και ένα 36χρονος που ήταν χειριστής του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλαβών στους ψυκτικούς μηχανισμούς των κοντέινερ, εκεί που έκρυβαν τα ναρκωτικά. Το κόλπο ξεκινούσε από τον 36χρονο χειριστή που δήλωνε ότι υπάρχει βλάβη στο εμπορευματοκιβώτιο με τα ναρκωτικά, πετυχαίνοντας την μεταφορά του σε σημείο προσβάσιμο στα άλλα μέλη του καρτέλ.

Στη συνέχεια ο 41χρονος και ο 36χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ieidiseis.gr,  αναλάμβαναν δράση παραλαμβάνοντας την κοκαΐνη από τον ψυκτικό μηχανισμό το έβγαζαν από το λιμάνι του Πειραιά με εταιρικό αμάξι. Ο 41χρονος επικεφαλής του καρτέλ φαίνεται να έκανε τις επαφές με τους εισαγωγείς και τους τελικούς διακινητές των ναρκωτικών, λαμβάνοντας αρχικά τον αριθμό του εμπορευματοκιβωτίου που τον ενδιέφερε και μετά ενημέρωνε τον 36χρονο χειριστή του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλαβών των ψυκτικών μηχανισμών, προκειμένου να δηλωθεί εικονική βλάβη. Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι την ημέρα της εφόδου της ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι του Πειραιά υπήρχαν δηλωμένες βλάβες σε εμπορευματοκιβώτια.  Κάποιες εξ αυτών ήταν πραγματικές στους ψυκτικούς μηχανισμούς των κοντέινερ. Ωστόσο, στην περίπτωση του κυκλώματος δεν είχε συμβεί το ίδιο.

 «Το σημαντικό στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι αποκρυπτογραφήθηκε ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης. Δηλαδή, το κόλπο με τις εικονικές βλάβες και την απόκρυψη ναρκωτικών στους ψυκτικούς μηχανισμούς. Και είναι καλό να επικοινωνηθεί αυτό προκειμένου να σταματήσουν τα κυκλώματα να το κάνουν. Το κόλπο με τις βλάβες ήταν κάτι που τους έδινε το πλεονέκτημα στη διακίνηση της κοκαΐνης», δηλώνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνούνται όλες τις κατηγορίες. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 41χρονος ήταν «επικεφαλής της ομάδας των συλληφθέντων της εγκληματικής οργάνωσης, αναλαμβάνοντας τις επαφές με τους εισαγωγείς και περαιτέρω διακινητές των ναρκωτικών, το συντονισμό της παραλαβής των ναρκωτικών από τα εμπορευματοκιβώτια και της παράδοσης στις κατά περίπτωση τελικούς διακινητές».

Μάλιστα ο πρώην ποδοσφαιριστής είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από το μεσημέρι της 16ης Οκτωβρίου. Βρέθηκε στην Νίκαια να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη. Σε κατ’ οίκον έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα στη Νίκαια βρέθηκαν 285 γραμμάρια κοκαΐνης.

Μετά από αυτό ακολούθησε η μεγάλη επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά όπου οδήγησε στην σύλληψη των τριών συνολικά μελών του καρτέλ. Είχαν ενταχθεί στην εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από το 2022 και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση από τη Λατινική Αμερική στη Ελλάδα σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, την οποία μετέφεραν δια θαλάσσης μέσα σε καταψυκτικούς μηχανισμούς εμπορευματοκιβωτίων.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους ήταν ότι εκμεταλλεύονταν την επαγγελματική ιδιότητα των δύο μελών της οργάνωσης ώστε να δικαιολογείται η παρουσία τους σε τεχνηέντως καθορισμένο χώρο απόθεσης των εμπορευματοκιβωτίων και να προβαίνουν ανενόχλητοι στην εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Η επιχείρηση για τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε προχθες (16 Οκτωβρίου 2023) το μεσημέρι, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι, ενώ εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν -58- συσκευασίες που συνολικά περιείχαν -66- κιλά και -700- γραμμάρια κοκαΐνης.

Συνολικά από τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κοκαΐνη βάρους 66 κιλών και 989 γραμμαρίων
  • 2 αυτοκίνητα (το ένα τύπου VAN) 1
  • 1 μοτοσικλέτα
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • Μετρητής χαρτονομισμάτων
  • 1 Ηλεκτρονικός υπολογιστής

Διαβάστε σχετικά: Πρώην ποδοσφαιριστής επικεφαλής σε καρτέλ κοκαΐνης- 67 κιλά κατασχέθηκαν στον Πειραιά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter