Πειραιάς: Κατασχέθηκαν παράνομα τσιγάρα

Πειραιάς: Κατασχέθηκαν παράνομα τσιγάρα

Συντονισμένη επιχείρηση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην επιχείρηση συμμετείχε και σκύλος ανίχνευσης καπνικών ειδών. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο εμπορευματοκιβώτια τα οποία περιείχαν ένα εκατομμύριο εκατό σαράντα επτά χιλιάδες (1.147.000) πακέτα τσιγάρων (22.940.000 τσιγάρα).

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, τα ανωτέρω εμπορευματοκιβώτια παραδόθηκαν και φυλάσσονται σε χώρο του Τελωνείου Πειραιά, ενώ οι έρευνες προς εντοπισμό των παραληπτών του φορτίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων διακοσίων εβδομήντα επτά χιλιάδων επτακοσίων πενήντα ευρώ και τριάντα οκτώ λεπτών (4.277.750,38€).

Διαθέσιμο οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter