Πειραιάς: Μαζική συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου «George W. Bush»

Πειραιάς: Μαζική συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου «George W. Bush»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στον Πειραιά. Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2023 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Mήνυμα ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «George W. Bush» στο λιμάνι του Πειραιά και στη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στάλθηκε από το μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο στο οποίο καλούσαν το ΚΚΕ, ο Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός και αριστερές οργανώσεις το πρωί του Σαββάτου.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ανεχθούν τη μετατροπή της χώρας σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, τη συμμετοχή στο αιματοκύλισμα άλλων λαών, αλλά και την μετατροπή σε στόχο άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Μάκης Παπαδόπουλος και Θοδωρής Χιώνης. Επίσης, παραβρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια στην Β’ Πειραιά, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής άλλοι υποψήφιοι με το ΚΚΕ στην Α’ και Β’ Πειραιά.

Την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο απεύθυνε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος στην Α’ Πειραιά. Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους του Πειραιά, οι οποίοι δονήθηκαν από αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα όπως «καμία εμπλοκή καμία συμμετοχή να φύγουν οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί». Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Αλεξάνδρας, στο Πασαλιμάνι, ακριβώς απέναντι από το σημείο που έχει αγκυροβολήσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «G. Bush»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter