Πειραιάς: Σκότωσε με αεροβόλο τη γάτα της γειτόνισσάς του και έριχνε φόλες σε άλλα τετράποδα

Πειραιάς: Σκότωσε με αεροβόλο τη γάτα της γειτόνισσάς του και έριχνε φόλες σε άλλα τετράποδα

Αεροβόλο όπλο επιστράτευσε ένας άνδρας στον Πειραιά προκειμένου να σκοτώσει την ανυπεράσπιστη γάτα μίας γειτόνισσας του. Όπως έγινε γνωστό, το ίδιο άτομο έριχνε φόλες και σε άλλα γατάκια.

Ο άνδρας καταδικάστηκε για τις πράξεις του σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή για κακοποίηση ζώου και οπλοχρησία ,και σε χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση ο δράστης «θανάτωσε δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς και ειδικότερα γάτα ιδιοκτησίας της Α.Α., πυροβολώντας αυτήν στην άνω αριστερή κοιλιακή χώρα με αεροβόλο όπλο, το οποίο κατείχε… με πρόθεση παρέβη τη διάταξη του άρθρου 16 στοιχ. α’ του ν. 4039/2012, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατά οποιουδήποτε είδους ζώου».

Η ποινή του μάλιστα κατέστη τώρα αμετάκλητη καθώς ο Άρειος Πάγος στον οποίο προσέφυγε κατά της εφετειακής καταδικαστικής απόφασης απέρριψε ως αβάσιμη την σχετική αίτηση αναίρεσης του. Σύμφωνα με το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η καταδικαστική απόφαση είχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αφού εκθέτει με σαφήνεια και πληρότητα τα πραγματικά περιστατικά, τα οποία αποδείχθηκαν από την ακροαματική διαδικασία.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter