Πειραιάς: Συγκλονίζει ο καπετάνιος που είδε την πεντάχρονη στη θάλασσα: «Δεν είδα σώμα, ίσα-ίσα τα δαχτυλάκια, ήμουν έτοιμος να πηδήξω»

Πειραιάς: Συγκλονίζει ο καπετάνιος που είδε την πεντάχρονη στη θάλασσα: «Δεν είδα σώμα, ίσα-ίσα τα δαχτυλάκια, ήμουν έτοιμος να πηδήξω»

Tα όσα συνέβησαν με το πεντάχρονο κοριτσάκι που διασώθηκε από τη θάλασσα στον κεντρικό λιμένα του Πειραιά, περιέγραψε ο καπετάνιος του πλοίου «Άγιος Νεκτάριος», Απόστολος Λαζαρίδης ο οποίος και το είδε να επιπλέει στη θάλασσα.

«Δεν είχα δει σώμα, ίσα-ίσα τα δαχτυλάκια του. Όλο το σώμα της ήταν μέσα. Εκείνη τη στιγμή φώναξα ‘άνθρωπος στη θάλασσα’, ενημέρωσα τα λιμεναρχεία και ήμουν έτοιμος να πηδήξω στη θάλασσα. Μέσα σε δευτερόλεπτα έφτασε το Λιμεναρχείο, πήδηξε ένα παιδί από το Λιμεναρχείο στη θάλασσα και το έβγαλε το παιδάκι. Από εκεί και πέρα έγιναν μαλάξεις και έχω ακούσει ότι έχει σωθεί το παιδάκι, ευτυχώς», αφηγήθηκε ο καπετάνιος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, ήταν το ένστικτό του που έσωσε το παιδί, αφού «θα μπορούσε να μην είναι τίποτα, μια σακούλα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μια σακούλα, σκουπίδι».

Ο κ. Λαζαρίδη ανέφερε επίσης στο Open ότι η πεντάχρονη ήταν μόνη της στον προβλήτα και εκτιμά ότι γλίστρησε την ώρα που πλησίασε στο νερό. «Το παιδί ήταν κοντά στον προβλήτα. Δεν ήταν πολύ βαθιά. Μάλλον είχε γλιστρήσει αλλά ήταν μόνο του εκείνη τη στιγμή, δεν είδα κάποιον άλλον. Μετά, ήρθε από μακριά η μητέρα του. Την είδα που φώναζε και ούρλιαζε».

Η πεντάχρονη η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων, είναι καλύτερα στην υγεία της και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

Φυλάκιση ενός έτους στη μητέρα

Φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά στην 37χρονη μητέρα της 5χρονης, που έπεσε χθες, Τετάρτη 26 Μαϊου, στη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε ως επαρκείς τις εξηγήσεις της μητέρας για το πώς το παιδί διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στη θάλασσα και θα εκτίσει τον έναν μήνα. Η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού είχε συλληφθεί και κρατείτο για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter