Πειραιάς: Συνάντηση δικηγόρων με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου για το φορολογικό νομοσχέδιο

Πειραιάς: Συνάντηση δικηγόρων με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου για το φορολογικό νομοσχέδιο

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Ηλία Κλάππα με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Μάρκο Μπεκρή, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Η συνάντηση εντάχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων κατά του φορολογικού νομοσχεδίου και πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της κοινής συνεδρίασης-συνέντευξης τύπου των Προέδρων των Επιστημονικών Φορέων, του Εμπορικού Συλλόγου και των Επιμελητηρίων της πόλης του Πειραιά ενάντια στα φορολογικά μέτρα, η οποία διοργανώθηκε στις 22/11 στα γραφεία του ΔΣΠ.

Στη συνάντηση των αντιπροσωπειών του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά εκφράστηκε η αντίθεση των δύο αντιπροσωπειών στις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που καθιερώνουν φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών στη βάση τεκμαρτών εισοδημάτων, καθώς και στην απαράδεκτη διάταξη που προβλέπει χρηματική επιβράβευση για την καταγγελία φορολογικής παράβασης.

Παράλληλα, καταδικάστηκε από κοινού η κυβερνητική προσπάθεια που φέρνει αντιμέτωπους τους ελεύθερους επαγγελματίες με τους μισθωτούς.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν ότι η εφαρμογή αυτών των φορολογικών μέτρων στο χώρο των Δικηγόρων ενέχει τον κίνδυνο αύξησης του κόστους πρόσβασης των πολιτών στη Δικαιοσύνη. Συμφωνήθηκε επίσης ότι πρέπει να διεκδικηθεί και να θεσμοθετηθεί ενιαίο αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες ποσού 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Επίσης, κατέστη σαφές ότι πρέπει ληφθούν βασικά μέτρα οικονομικής ανακούφισης των μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών, όπως η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που θίγει τα λαϊκά εισοδήματα, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η μείωση του Φ.Π.Α. στις νομικές υπηρεσίες και η αύξηση του ορίου απαλλαγής από τον Φ.Π.Α. από τις 10.000 στις 25.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter