Πειραιώς Σεραφείμ: Συνεχίζει να προκαλεί και επιμένει να κάνει πολιτική!

Πειραιώς Σεραφείμ: Συνεχίζει να προκαλεί και επιμένει να κάνει πολιτική!

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ιερωμένος και δημόσιος υπάλληλος που πληρώνεται από το κράτος θεωρεί υποχρέωσή του να μας πει ποιον ψηφίζει και ποιος του αρέσει αλλά και να παρέμβει στην Πολιτική. Ξεχνά πως πρέπει να ενώνει και να μην διχάζει και υποκαθιστά –εν μέρει- αυτή τη φορά τις ρατσιστικές και ομοφοβικές του κορώνες με πολιτικές δηλώσεις! 

Πέραν των σταθερών απόψεών του όπου τσουβαλιάζει κτηνοβασίες και σεξουαλικότητες άνοιξε την καρδιά του και στις πολιτικές του επιλογές, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Μάθαμε λοιπόν πως ψήφισε τον Πάνο Καμμένο. «Τον εκτιμώ και τον αγαπώ. Είναι άνθρωπος με πίστη», είπε ο κ. Σεραφείμ

Ένα καλό λόγο είχε και τους υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Νίκο Κοντζιά.

«Εκτιμώ και έχω πολύ ζεστή σχέση με ορισμένα άτομα από την κυβέρνηση. Θαυμάζω τον Κουρουμπλή, έχουμε σχέση ζωής από τα φοιτητικά μας χρόνια. Ο Κοτζιάς αποτελεί πλούτο για την ελληνική κυβέρνηση. Εχέγγυο για την υπεράσπιση των δικαίων της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι».

Τα καλά λόγια όμως σταματούν εδώ γιατί ο κ. Σεραφείμ ανακάλυψε τα μνημόνια αλλά και τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Rothschild. Προφανώς οι άλλοι τραπεζίτες και δανειστές είναι αποδεκτοί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

«Θεωρούσα ότι ο Τσίπρας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα πράγματα αλλά απογοητεύτηκα όταν είδα ότι υπέβαλλε τα σέβη του στην οικογένεια Rothschild» είπε και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται δυναμική αλλαγή των πραγμάτων. Οι δανειστές μάς επιβάλλουν σκληρά μέτρα λιτότητας».

Εκεί νερώνει λίγο το κρασί του…

Η κυβέρνηση «αγωνίζεται να κάνει κάποια πράγματα αλλά σχετίζεται με την πολιτική ορθότητα. Είμαστε δέσμιοι στους δανειστές που επιβάλουν σκληρά μέτρα λιτότητας «στραγγαλίζοντας» τον λαό μας οικονομικά και πνευματικά».

Με τους υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει πάντα «ένα θεματάκι» αφού ισχύει το «πίστευε και μη ερεύνα».

Τώρα οι βολές κατά του Νίκου Φίλη περιορίστηκαν σε κριτική προς τον Κώστα Γαβρόγλου τον οποίο κατηγόρησε για «διγλωσσία» και πως «κοροϊδεύει την Κοινωνία».

Μετά την ομοφυλοφιλία, την κτηνοβασία και τις 7 πληγές του Φαραώ, πρόβλημα τώρα είναι η «βίαιη προσπάθεια επιβολής της διεμφυλικής αντίληψης σε παιδιά» στο πλαίσιο της «θεματικής εβδομάδας» στα σχολεία. «Απενοχοποιεί μια τραγική έκπτωση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Αύριο μπορεί να συμβεί με την παιδοφιλία ή την κτηνοβασία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, αφού ο μητροπολίτης έχει μια εμμονή στο τσουβάλιασμα…

Εξάλλου, όπως είπε «ο άνθρωπος έχει μόνο έναν γενετήσιο προσανατολισμό, άντρας-γυναίκα. Αυτό είπα και δικαιώθηκα».

Για το μάθημα των θρησκευτικών, είπε πως το Κράτος θέλει να επιβάλει μια «θρησκειολογική σούπα». «Η διδασκαλία σε παιδάκια 9 χρόνων 9 θρησκειών οδηγεί σε απόλυτη σύγχυση», είπε ο κ. Σεραφείμ εκτιμώντας πως μάλλον πρέπει να διδάσκεται η μοναδική αλήθεια, η «δική» μας δηλαδή.

Διεμήνυσε μάλιστα πως η Εκκλησία θα αντιδράσει με κάθε έννομη δυνατότητα, αν δεν στεφθεί με επιτυχία ο διάλογος.

Μερικά βέλη όμως στράφησαν και κατά της Νέας Δημοκρατίας. Όχι για την επιβολή των μνημονίων ή τις ταξικές επιλογές ή τα κενά στα σχολεία ή τα νοσοκομεία αλλά για τη μεγάλη φανφάρα του Τάματος του Έθνους.

Ενοχλήθηκε λοιπόν για τη στάση της ΝΔ για το Τάμα του Έθνους και την απόσυρση των υπογραφών βουλευτών της από ερώτηση στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με προβληματίζει η επάρκεια αυτών, πώς θα αναλάβουν τα ηνία της χώρας αύριο… Χωρίς γνώση των θεμάτων πως αποφαινόμεθα; Εδώ υπάρχουν ιδεοληψίες. Ήρθε κάποιος να ψάξει τα θέματα και να αποφανθεί μετά; Με απογοήτευσε αυτό το θέμα πολύ για την προχειρότητα των αποφάσεων της ΝΔ».

Υποστήριξε μάλιστα πως είναι κάτι που δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Άσχετα αν τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να στραφούν σε πιο σημαντικές ανάγκες…

Για να είμαστε όμως και δίκαιοι, χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή “παγανιστικό μόρφωμα” που δεν έχει καμία σχέση με τη φιλοπατρία και την ορθόδοξη πίστη.

Μην ανησυχείτε, σε επιμέρους θέματα μπορεί να συμφωνούν…

Ας κλείσουμε όμως με κάτι ευχάριστο, με αφορμή τη γιόγκα και την αλατοθεραπεία:

«Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας είναι πολύ ευαίσθητος στα θέματα αιρέσεων και θρησκείας. Η γιόγκα είναι πρακτική διαλογισμού στον Ιουδαϊσμό και αναφέρεται σε μια άλλη κουλτούρα από ό,τι πρεσβεύει η δική μας πρακτική. Συνδέεται με το ινδουιστικό πάνθεο που έχουν ένα άλλο υπόβαθρο πέραν των ασκήσεων, σε πλαίσιο συσκοτισμένης γνώσης».

Αυτά και καλή Σαρακοστή!

Special tip:

«Από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς ατενίζουμε τον ωραίο Σαρωνικό και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Και με αγάπη γιατί πάντοτε έτσι πρέπει να είμαστε εμείς οι Έλληνες. Πάντοτε προσφέραμε πολιτισμό και υπήρξαμε οι αυτουργοί μεγάλων πραγμάτων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter