Πειθαρχικά αθώος ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος

Πειθαρχικά αθώος ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος

Το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο έκρινε σήμερα ομόφωνα αθώο τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Ε’ τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Αθανάσιο Ράντο, για τους υποκλαπέντες από τον υπολογιστή του προσωπικούς διαλόγους που είχε με πρώην σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και μεταγενέστερα συνάδελφό του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε την διενέργεια ελέγχου για την εν λόγω υπόθεση.

Η πρόεδρος του ανώτατου πειθαρχικού συμβούλιου του άρθρου 91 του συντάγματος και πρόεδρος του Αρείου Πάγου, συγκάλεσε χθες το εν λόγω συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί για τον κ. Ράντο.

Ένα μέλος του ανώτατου πειθαρχικού συμβουλίου, η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αγγελική Μυλωνά, απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους εκτός Αθηνών και ειδοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να παραβρεθεί. Κατόπιν τούτου, η κυρία Θάνου ανέβαλε τη χθεσινή διάσκεψη και συγκάλεσε για σήμερα νέα, καλώντας παράλληλα να παραβρίσκονται και τα αναπληρωματικά μέλη του ανώτατου πειθαρχικού συμβούλιου.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση ο κ. Ράντος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, ενώ προφορικά έδωσε εξηγήσεις και απάντησε στις ερωτήσεις των συναδέλφων του.

Στην συνέχεια ακολούθησε διάσκεψη των μελών του ανώτατου πειθαρχικού συμβουλίου, όπου ομόφωνα κρίθηκε ότι ο κ. Ράντος, δεν έχει διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας, που να θίγει το κύρος του ως δικαστικού λειτουργού και το κύρος της Δικαιοσύνης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter