Πειθαρχικά Συμβούλια Δικηγόρων: Είναι ανεξάρτητα όργανα, καμία παρέμβαση δεν επιτρέπεται

Πειθαρχικά Συμβούλια Δικηγόρων: Είναι ανεξάρτητα όργανα, καμία παρέμβαση δεν επιτρέπεται

Σε δήλωση σχετικά με τα Πειθαρχικά Συμβούλια των δικηγόρων προχώρησε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συµβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Χαράλαμπος Αναλυτής, σε σχέση µε την πειθαρχική διερεύνηση υποθέσεων δικηγόρων που απασχολούν την επικαιρότητα.

«Τα Πειθαρχικά Συµβούλια είναι απολύτως ανεξάρτητα όργανα έναντι του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και του Προέδρου του ∆ΣΑ, σύµφωνα µε τον Κώδικα ∆ικηγόρων και ουδεµία παρέµβαση είναι επιτρεπτή κατά τη λειτουργία τους και τη δικαιοδοτική τους κρίση.

Η παραποµπή προς εκδίκαση ή η αρχειοθέτηση κάθε πειθαρχικής υπόθεσης γίνεται αποκλειστικά και µόνο µε βάση την εισήγηση του αρµόδιου πειθαρχικού εισηγητή, ο οποίος γνωρίζει τα πραγµατικά περιστατικά αυτής. Κατά συνέπεια, απόψεις που προσδίδουν τις άνω αρµοδιότητες σε άλλα όργανα όχι µόνο δεν έχουν νόµιµο έρεισµα αλλά και πλήττουν την ανεξαρτησία και το κύρος της πειθαρχικής διαδικασίας και των οργάνων αυτής. Η πειθαρχική διαδικασία διέπεται από συγκεκριµένους κανόνες και εγγυήσεις, που πρέπει να ακολουθούνται απαρέγκλιτα.

Το πειθαρχικό τµήµα του ∆ΣΑ, εδώ και αρκετό χρονικό διάστηµα, έχει ζητήσει εγγράφως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να αποστείλει, ως οφείλει, κατ’ άρθρο 152 Κώδικα ∆ικηγόρων, στοιχεία και έγγραφα, που αφορούν σε τυχόν ποινικές διώξεις κατά δικηγόρων, για την κατά νόµο ενέργεια των Πειθαρχικών οργάνων του Συλλόγου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter