Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών: Αθώα η Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι

Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών: Αθώα η Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι

Αθώα κρίθηκε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών.

Ειδικότερα, το Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται κατά πλειοψηφία από ανώτατους και ανώτερους δικαστές εξέτασε όλες τις παραλείψεις που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο της ποινικής δίκης, κρίνοντας ότι δεν υφίστανται παραλείψεις.

Επιπλέον, με ομόφωνη απόφαση των δικαστικών λειτουργών του Πειθαρχικού Συμβουλίου η Ρ. Δούρου αθωώθηκε οριστικά και αμετάκλητα από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, αφού κρίθηκε ότι έδρασε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν δεσμεύει τις αποφάσεις άλλων δικαστηρίων, όμως, αποτελεί κρίση η οποία αναμένεται ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη ως στοιχείο της δικογραφίας.

«Μία ακόμη ψηφίδα για την αποκάλυψη της αλήθειας»

Σημαντικό βήμα για την απόδοση Δικαιοσύνης, όπως ζητούν τα θύματα και οι συγγενείς τους, χαρακτήρισε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης την αθωωτική απόφαση, προσθέτοντας πως η εν λόγω απόφαση αποτελεί «μία πρώτη, χειροπιαστή απάντηση προς όλους εκείνους που, για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, δεν δίστασαν να μου προσάψουν αισχρές όσο και νομικά αβάσιμές, όπως αποδεικνύεται, κατηγορίες».

Αναλυτικά η δήλωση της Ρ. Δούρου:

«Η Δικαιοσύνη, εξαιτίας της τραγικότητας της καταστροφής, παρέπεμψε ποινικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι και όλους εκείνους που εκπροσωπούν φορείς που δρουν υποβοηθητικά στο έργο της Πυροσβεστικής.

Από δε την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, βρέθηκα αντιμέτωπη με τη δολοφονία χαρακτήρα και την προσπάθεια σε βάρος μου επηρεασμού της κοινής γνώμης, από τους πολιτικούς αντιπάλους μου, με στόχο την παραπομπή μου. Όλα αυτά τα χρόνια του διασυρμού και της κατασυκοφάντησης μου, σεβόμενη το ότι η δικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, απέφυγα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και δεν απάντησα στις συκοφαντίες.

Με την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών και του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την απόδοση Δικαιοσύνης, όπως ζητούν τα θύματα και οι συγγενείς τους.

Είναι επίσης και μία πρώτη, χειροπιαστή απάντηση προς όλους εκείνους που, για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, δεν δίστασαν να μου προσάψουν αισχρές όσο και νομικά αβάσιμές, όπως αποδεικνύεται, κατηγορίες. Δεν έχω προβεί σε κάποια ενέργεια ούτε έχω παραλείψει κάτι, για το οποίο να φοβάμαι την κρίση της Δικαιοσύνης. Με υπομονή και σεβασμό περιμένω την οριστική και αμετάκλητη κρίση των φυσικών δικαστών, ύστερα μάλιστα και από την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας που η ίδια ζήτησα και μου χορήγησε ομόφωνα η Βουλή, με κατεπείγουσα διαδικασία ύστερα από αίτημά μου, προκειμένου να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, καμία παραγραφή.

Την ίδια στιγμή, σε αντίθεση με τους συκοφάντες μου όταν κάποιοι από αυτούς βρίσκονται οι ίδιοι στη θέση των ποινικά ελεγκτέων, ουδέποτε δυσανασχέτησα για την δικαστική διαδικασία. Ουδέποτε διαμαρτυρήθηκα, ούτε δήλωσα ότι περνάω ένα Γολγοθά ή ότι αντιμετωπίζω πολιτική δίωξη. Είτε είμαστε αιρετοί, είτε είμαστε πολίτες, όταν ελεγχόμαστε από τους θεσμούς πρέπει να κρινόμαστε με τα ίδια κριτήρια, όπως επιβάλλει η ισότητα, η δίκαιη μεταχείριση. Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση διαπνέεται από αυτή την αρχή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter