Πελαργοί έχτισαν φωλιά σε εκκλησία στη Νέα Μανωλάδα – «Ευχάριστη έκπληξη» λένε οι κάτοικοι (Photos)

Πελαργοί έχτισαν φωλιά σε εκκλησία στη Νέα Μανωλάδα – «Ευχάριστη έκπληξη» λένε οι κάτοικοι (Photos)

«Ευχάριστη έκπληξη» χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι της Νέας Μανωλάδας Ηλείας την εμφάνιση πελαργών (Ciconia ciconia) στην σκεπή του ναού του Απόστολου Πέτρου που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της κοινότητας.

Το όμορφο μεταναστευτικό είδος εγκαταστάθηκε στο τρούλο της εκκλησίας κατασκευάζοντας με ξεχωριστή επιμέλεια την φωλιά τους προκειμένου να φιλοξενήσουν σε αυτή τα μικρά τους. Το ζευγάρι θα παραμείνει μέχρι τα μέσα Αυγούστου με αρχές φθινοπώρου. Στην συνέχεια θα αναχωρήσει με τους νεοσσούς που θα αποκτήσουν για το μεγάλο και δύσκολο μεταναστευτικό τους ταξίδι και τις πιο θερμές περιοχές της Αφρικής διανύοντας αποστάσεις που ξεπερνούν τα 20.000 χλμ για να διαχειμάσουν.

«Είναι η μοναδική φωλιά αυτή την στιγμή που διαθέτει η Ηλεία και η πιο νότια της Δυτικής Ελλάδας. Το 2019 καταγράφηκε φωλιά στη Βάρδα πάνω σε στύλο της ΔΕΗ. Για τη Δυτική Ελλάδα, η Αιτωλοακαρνανία είναι η περιοχή που καταγράφει σημαντικό αριθμό πελαργοφωλιών και αυτές εντοπίζονται σε σκεπές κτιρίων, τρούλους εκκλησιών, στύλους-κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος και σε ψηλά δέντρα.» – λέει στο documentοnews.gr ο Διονύσης Μαμάσης , Περιβαλλοντολόγος M.Sc..

Όπως αναφέρει: «Οι πελαργοί είναι εύκολα αναγνωριζόμενα πουλιά. Διακρίνονται για τα μακριά πόδια, το ασπρόμαυρο χρώμα τους και το κόκκινο-πορτοκαλί γυαλιστερό ράμφος. Αναζητούν την άφθονη τροφή που υπάρχει διαθέσιμη προς αναζήτηση στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς και τρέφονται με σκουλήκια, κάμπιες και όλων των ειδών μικρά ερπετά/ αμφίβια. Οι νέοι ένοικοι αποτελούν ένα θαυμάσιο θέαμα στους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες της Νέας Μανωλάδας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter