Πέλκας: «Ηρθαμε για τη νίκη στο Φάληρο»

Πέλκας: «Ηρθαμε για τη νίκη στο Φάληρο»

Ο Δημήτρης Πέλκας εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Φενερμπαχτσέ στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (25/11-22.00) και στις δηλώσεις του ο Ελληνας διεθνής αναφέρθηκε στις δυσκολίες του ματς για την ομάδα του, ενώ μίλησε για τη δική του εμπειρία στο Φάληρο όταν αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ.

«Θα είναι ένα δύσκολο ματς, ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε όπως κάνει η Φενέρ σε κάθε παιχνίδι. Θα είναι μία σημαντική ευκαιρία για εμάς να πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη φάση», δήλωσε ο Πέλκας, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «είναι σημαντικό και ιδιαίτερο να παίζεις στη χώρα σου, είναι χαρά μου, αν αγωνιστώ αύριο, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη. Μετά τον τραυματισμό μου δεν ήταν καλή περίοδος. Περιμένω τις ευκαιρίες μου. Θα είναι πράγματι ένα ξεχωριστό ματς για μένα απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον οποίο είχαμε δώσει δυνατές μάχες με την πρώην ομάδα μου».

Ο Πέλκας κατέληξε χαρακτηρίζοντας «πολύ σημαντική» τη νίκη στο ντέρμπι με την Γαλατά, αλλά επισήμανε ότι «πρέπει να το αφήσουμε πίσω το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Οφείλουμε να συγκεντρωθούμε στο ματς με τον Ολυμπιακό, γιατί για την Φενέρ είναι σημαντικό να πρωταγωνιστεί σε κάθε διοργάνωση, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη»

Ο προπονητής της Φενέρ, Βίτορ Περέιρα, δήλωσε από την πλευρά του: «Θα είναι σκληρό ματς ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες, ο Ολυμπιακός είναι έμπειρη ομάδα γιατί παίζει πολλά χρόνια στην Ευρώπη, έχει παίξει απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Είναι ένα χάντικαπ για εμάς. Πρέπει να κάνουμε διορθώσεις σε σχέση με το πρώτο ματς. Δεν πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να βγάλουν αντεπιθέσεις, όπως έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Πρέπει να παίξουμε με βάση το επίπεδό μας, με αυτοπεποίθηση και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Θα είναι πολύ σημαντικό για το στόχο μας. Η ατμόσφαιρα θα είναι φανταστική και είναι ωραίο που επιστρέφω σε αυτό το γήπεδο για ένα τέτοιο παιχνίδι».

-Για την αλλαγή του συστήματος και αν θα το χρησιμοποιήσει με τον Ολυμπιακό:

«Προετοιμάζουμε την ομάδα να παίζει με διαφορετικά συστήματα γιατί πρέπει να προσαρμόζεται στις συνθήκες κάθε αγώνα. Μπορούμε έτσι να κάνουμε εκπλήξεις στις άλλες ομάδες, καθώς δεν ξέρουν πώς θα παίξουμε. Το σημαντικό είναι να παίζουμε καλά με όλα τα συστήματα. Πρέπει οι παίκτες να καταλαβαίνουν το παιχνίδι, ανεξάρτητα από τα συστήματα, αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα».

-Αν θα κάνει αλλαγές με τον Ολυμπιακό σε σχέση με την Γαλατά: «Θα πρέπει να περιμένετε. Με τη Γαλατά ήταν σημαντική νίκη, αλλά τώρα υπάρχει μόνο Ολυμπιακός. Πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι και σε καλή κατάσταση. Ήταν σκληρό ματς το προηγούμενο, έτσι θα είναι και με τον Ολυμπιακό. Κάποιοι παίκτες έχουν αποφορτιστεί καλύτερα, κάποιοι όχι, οπότε θα αποφασίσουμε για την ενδεκάδα τις επόμενες ώρες».

-Για τις δικαστικές περιπέτειες που είχε και τα δημοσιεύματα περί… σύλληψής του όταν θα έφτανε στην Ελλάδα: «Δεν είναι θέμα να συζητήσουμε. Είμαι εδώ για να μιλήσω για δύο μεγάλες ομάδες και ένα μεγάλο παιχνίδι, όχι για τέτοια θέματα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter