Πελώνη: Άνοιγμα σχολείων 12 Απριλίου με self test – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για την εστίαση

Πελώνη: Άνοιγμα σχολείων 12 Απριλίου με self test – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για την εστίαση

Για τις 12 Απριλίου οδεύει το άνοιγμα ορισμένων σχολικών τάξεων με χρήση self test, όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι οι ανακοινώσεις για την εστίαση θα γίνουν σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα.

Καταστήματα

Περιορισμένο άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Συγκεκριμένα όπως είπε, η κυβέρνηση προχωρά σε περιορισμένες προσαρμογές στο μείγμα προστασίας από την πανδημία, λαμβάνοντας υπόψη την κούραση της κοινωνίας και τις συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους.

Συνεπώς, όπως υποστήριξε η Αρ. Πελώνη αποφασίστηκε συγκεκριμένα να επιτραπεί από τη Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων. Για την μετακίνησή τους -που μπορεί να γίνεται και διαδημοτικά- οι καταναλωτές θα χρησιμοποιούν ειδικό κωδικό και θα έχουν στη διάθεσή τους 3 ώρες. Θα επιτρέπεται η πώληση εντός και εκτός καταστήματος με ραντεβού.

Διαδημοτική μετακίνηση

Επιπλέον, από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση με όχημα, με τη χρήση του κωδικού 6, για προσωπική άσκηση.

Σχολεία

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία, με προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ.

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για την εστίαση 

Το απόγευμα θα ανακοινωθούν αποφάσεις και μέτρα για την ενίσχυση της εστίασης μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος: “Στις 4 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη για τον κλάδο της εστίασης με τους Υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον  Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, τους Υφυπουργούς στον Πρωθυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και Άκη Σκέρτσο, τον  Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Μετά το τέλος της σύσκεψης θα γίνουν ανακοινώσεις για την εστίαση”.

Επανέλαβε το σχέδιο ανάκαμψης

Τα βασικά στοιχεία του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” επανέλαβε στο μπρίφινγκ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη

Το σχέδιο είπε η κ. Πελώνη αφορά στην αξιοποίηση κοινοτικών πόρων -επιχορηγήσεων και δανείων- 32 δισ. ευρώ που θα κινητοποιήσουν επιπρόσθετα ιδιωτικά κεφάλαια 25 δισ. ευρώ. Θα προσθέσει στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας, πόρους που φτάνουν τα 57 δισ. ευρώ, θα αυξήσει το Α.Ε.Π. κατά 7 μονάδες εντός της επόμενης εξαετίας και φιλοδοξεί να δημιουργήσει επιπλέον 200.000 νέες θέσεις εργασίας.

Χαράσσει ένα οδικό χάρτη 170 συγκεκριμένων  μεταρρυθμίσεων, επενδύσεων και έργων πνοής σε όλη την Ελλάδα και συνδυάζει οικονομική αποτελεσματικότητα με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη. Είναι αναπτυξιακό και ταυτόχρονα κοινωνικό.

Αλλάζει ουσιαστικά το υπόδειγμα της ελληνικής οικονομίας, μετατρέποντάς την σε ανταγωνιστική και εξωστρεφή, με ψηφιακό και αποτελεσματικό Κράτος.

Παραπέμπει με μια φράση στην επανάσταση που έρχεται από το αύριο και συνιστά  -όπως τόνισε  ο Πρωθυπουργός- τη γέφυρα, που θα οδηγήσει τη χώρα μας όχι μόνο στη μετά covid εποχή, αλλά και στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Το Σχέδιο αναπτύσσεται σε  4 πυλώνες:

1ον: Την Ψηφιακή μετάβαση για το Κράτος, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

2ον: Την αύξηση της απασχόλησης και της συνοχής της κοινωνίας.

3ον: Την  Πράσινη μετάβαση στην οποία αφιερώνεται πάνω από το 37% των πόρων του σχεδίου. Και

4ον: Την εκτίναξη της παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter