«Πέμπτος γύρος» με καταστολή Μακρόν αλλά και μειωμένη δυναμική των Κίτρινων Γιλέκων (Photos+Videos)

«Πέμπτος γύρος» με καταστολή Μακρόν αλλά και μειωμένη δυναμική των Κίτρινων Γιλέκων (Photos+Videos)

Απρόκλητη βία, προσαγωγές, δακρυγόνα και αντλίες με εκτοξευόμενο νερό επιστράτευσε η γαλλική αστυνομία κατά την πέμπτη εκδήλωση διαμαρτυρίας των Κίτρινων Γιλέκων. Όπως είναι προφανές, ο Μακρόν και οι δυνάμεις καταστολής επιδιώκουν να “τελειώσουν” με το απρόσμενο αυτό κίνημα που απειλεί την κυβέρνηση και την πολιτική της. 

Οι δεσμεύσεις του Εμανουέλ Μακρόν την περασμένη εβδομάδα δεν φαίνεται να ικανοποιούν το κίνημα, το οποίο βγήκε για ακόμα ένα Σάββατο στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για σειρά οικονομικών ζητημάτων που ταλανίζουν τους Γάλλους.

Η αστυνομία ήταν σε «κόκκινο συναγερμό» ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό, οι κινητοποιήσεις έχουν απαγορευτεί στο Στρασβούργο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Τρίτης που άφησε πίσω του τέσσερις νεκρούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία του Παρισιού από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου προέβη σε 95 προσαγωγές, εκ των οποίων 63 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση.

Συνολικά στους δρόμους της Γαλλίας εκτιμάται ότι βγήκαν περίπου 35.000 άτομα, σαφώς λιγότερα από την τελευταία φορά, συνέπεια προφανώς τόσο των εξαγγελιών Μακρόν όσο και της τρομοκρατικής ενέργειας στο Στρασβούργο που “πάγωσε” το κοινωνικό κλίμα. 

Όπως γράφει και το γαλλικό πρακτορείο AFP, oι διαμαρτυρίες τvn «κίτρινων γιλέκων» φαίνεται να χάνουν δυναμική στο καθοριστικό Σαββατοκύριακο, λόγω της σαφώς μειωμένης συμμετοχής και διάθεσης των διαδηλωτών για αντιπαράθεση με τις πανίσχυρες αστυνομικές δυνάμεις που παρέταξε η κυβέρνηση Μακρόν.

Πηγή photos+video: rt.com

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter