ΠΕΝΕΝ: «Αθλια απάντηση Τσακλόγλου» σε συνταξιοδοτικό αίτημα

ΠΕΝΕΝ: «Αθλια απάντηση Τσακλόγλου» σε συνταξιοδοτικό αίτημα

Για άθλια και ποταπή απάντηση του υφυπουργού Εργασίας Π. Τσακλόγλου κάνει λόγο η ΠΕΝΕΝ με αφορμή συνταξιοδοτικό αίτημά της.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ σημειώνει τα ακόλουθα:

«Η ΠΕΝΕΝ με έγγραφό της στις 14/10/2021 (βλέπε εδώ) το οποίο απεστάλη στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης διατύπωνε την απαίτησή της, μαζί και αυτή των εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτεργατών, επειδή παράνομα εξαιρούνται από τον επαναϋπολογισμό οι ασφαλισμένοι που κατέβαλαν εισφορές, και επίσης δεν υπολογίζονται οι συνολικές εισφορές που έχουν καταβληθεί αλλά μόνο εκείνες που υπολογίστηκαν στον συντάξιμο μισθό, να γίνουν οι ανάλογες νομοθετικές προσαρμογές.

Σε συνέχεια αυτού του εγγράφου μας, η βουλευτής του ΜΕΡΑ25 (Β΄Περιφέρεια Πειραιά) Φ. Μπακαδήμα έκανε σχετική αναφορά στην Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Στην έγγραφη απάντησή του ο Υφυπουργός Π. Τσακλόγλου (βλέπε εδώ) με τον πιο κυνικό τρόπο ούτε λίγο ούτε πολύ μας δηλώνει ξεκάθαρα ότι σύμφωνα με το άρθρο 78 του νόμου 4826/21 «πετάει» έξω από τον υπολογισμό τους συνταξιούχους Ναυτεργάτες με το γελοίο έως παιδαριώδες επιχείρημα ότι «δεν υπήρχαν στο μηχανογραφικό σύστημα του ΝΑΤ στοιχεία»!!!

Προφανώς και ψεύδεται, στοιχεία υπάρχουν! Οι κρατήσεις παρακρατούνταν επί των συνολικών αποδοχών των Ναυτεργατών. Αυτές προκύπτουν με σαφήνεια από τα ναυτολόγια για τον κάθε συνταξιούχο Ναυτεργάτη ξεχωριστά!

Ο εμπαιγμός ξεπερνάει κάθε όριο από την απάντηση της κυβέρνησης, όταν για παράδειγμα ένας εργαζόμενος ή υπάλληλος και ένα Ναυτεργάτης έχει τον ίδιο μισθό, η σύνταξη των δύο πρώτων επαναϋπολογίζεται ενώ αυτή του Ναυτεργάτη όχι!!!

Και εν κατακλείδι ψηφίζουν και έναν κατάπτυστο νόμο που τους απαλλάσσει από ευθύνες και κυρώσεις για την άνιση αντιμετώπιση συνταξιούχων με τα ίδια δικαιώματα και προϋποθέσεις!!!

Παράλληλα οι Τσικαλάκης – Σαριδάκης δηλώνουν ότι τα συνταξιοδοτικά μας προβλήματα είναι σε καλό – θετικό δρόμο… και οι περισσότερες συνταξιουχικές οργανώσεις όπως πάντα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου!

Και τέλος ο νοών νοείτω!!!»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter