Πεντακόσιες χιλιάδες δηλώσεις εκκρεμούν μέχρι τέλος του μήνα

Πεντακόσιες χιλιάδες δηλώσεις εκκρεμούν μέχρι τέλος του μήνα

Πέντε μέρες απομένουν για την υποβολή περίπου 500.000 φορολογικών δηλώσεων, καθώς ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλος φρόντισε να πει με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

Η εξέλιξη αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους φοροτεχνικούς.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων αναφέρει πως, «αποτελεί καθαρή πρόκληση για τους συνάδελφους φοροτεχνικούς-λογιστές που ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις, την μόνιμη ανεπάρκεια υποδομών και τη χρόνια αναξιοπιστία του TAXIS που εντείνονται καθώς πλησιάζουμε στη λήξη του μήνα. Επίσης μέχρι 31/7 πρέπει ταυτόχρονα επειδή είναι το τέλος του μήνα να διεκπεραιωθούν πολλές άλλες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και οι συνάδελφοι λογιστές-φοροτεχνικοί δουλεύουν στα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Τούτων δεδομένων, ένα σύγχρονο και σοβαρό κράτος φροντίζει να δοθεί επαρκής χρόνος για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων».

Και καταλήγει: «Περιμένουμε από το νέο Υφυπουργό να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους φορολογούμενους και τους συνεργάτες τους και του υπουργείου του λογιστές φοροτεχνικούς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter