Πεντακόσιες χιλιάδες δηλώσεις εκκρεμούν μέχρι τέλος του μήνα

Πέντε μέρες απομένουν για την υποβολή περίπου 500.000 φορολογικών δηλώσεων, καθώς ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλος φρόντισε να πει με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

Η εξέλιξη αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους φοροτεχνικούς.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων αναφέρει πως, «αποτελεί καθαρή πρόκληση για τους συνάδελφους φοροτεχνικούς-λογιστές που ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις, την μόνιμη ανεπάρκεια υποδομών και τη χρόνια αναξιοπιστία του TAXIS που εντείνονται καθώς πλησιάζουμε στη λήξη του μήνα. Επίσης μέχρι 31/7 πρέπει ταυτόχρονα επειδή είναι το τέλος του μήνα να διεκπεραιωθούν πολλές άλλες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και οι συνάδελφοι λογιστές-φοροτεχνικοί δουλεύουν στα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Τούτων δεδομένων, ένα σύγχρονο και σοβαρό κράτος φροντίζει να δοθεί επαρκής χρόνος για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων».

Και καταλήγει: «Περιμένουμε από το νέο Υφυπουργό να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους φορολογούμενους και τους συνεργάτες τους και του υπουργείου του λογιστές φοροτεχνικούς».