Πέντε απλοί τρόποι για να αλλάξετε το 2019 την καθημερινή σας ρουτίνα

Πέντε απλοί τρόποι για να αλλάξετε το 2019 την καθημερινή σας ρουτίνα

Σε κάθε αλλαγή του έτους συνηθίζουμε να βάζουμε νέους στόχους που θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα, είτε αφορούν τα επαγγελματικά, είτε τα προσωπικά. 

Δεν χρειάζεται όμως να βάζουμε μεγαλόπνοους στόχους για να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι. Ακόμα και οι μικρές αλλαγές μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα στην καθημερινότητά μας.

Δείτε λοιπόν, πέντε μικρά πράγματα που μπορούν να σας φτιάξουν τη διάθεση και προσπαθήστε να τα εφαρμόσετε από το νέο έτος.

1. Αποτυπώστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας σε ένα χαρτί

Ο συγγραφέας και επενδυτής Tim Ferris προτείνει να αρχίσουμε να γράφουμε όλοι τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας κάθε πρωί. Με αυτόν τον τρόπο οι φόβοι και οι ανησυχίες μας παύουν να τριγυρνάνε μέσα στο μυαλό μας και είναι ευκολότερο να τα βάζουμε όλα σε μια σειρά και να βλέπουμε καλύτερα το πρόβλημα.

2. Πιάστε συζήτηση με το διπλανό σας

Μια μελέτη του 2014, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Πειραματικής Ψυχολογίας έδειξε ότι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι όταν κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους από και προς τη δουλειά τους πιάσουν συζήτηση με κάποιον συνεπιβάτη.

Αν λοιπόν ξεπεράσετε τους φόβους σας ότι ο διπλανός σας μπορεί να ενοχληθεί, τολμήστε και πιάστε του συζήτηση.

3. Βγάλτε μια ωραία φωτογραφία καθώς πάτε στη δουλειά

Αυτό προτείνει ο Mo Gawdat, συγγραφέας του βιβλίου «Η λύση για την ευτυχία». Κάθε μέρα που πάει στο γραφείο ψάχνει για κάτι όμορφο και το τραβάει φωτογραφία.

Η ιδέα πίσω από την αναζήτηση μιας τέλειας φωτογραφίας είναι ότι εμποδίζει τον Gawdat να κάνει θλιβερές σκέψεις, αφού ασχολείται πλήρως με την αναζήτηση της ομορφιάς. Αντί λοιπόν, να εστιάζει στην αναπνοή του ή σε κάποιο σημείο ενός άδειου τοίχου, εστιάζει στον κόσμο γύρω του.

4. Σχεδιάστε κάτι ωραίο για το αύριο

Μια μελέτη του 2014, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Emotion”, διαπίστωσε ότι το «κλειδί» για την ευτυχία είναι η θετικότητα. Η καθημερινότητά μας πρέπει να είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένη που να μας κάνει ευτυχισμένους.

Για κάποιους μπορεί να είναι ακόμα και μικρά καθημερινά πράγματα που χαρίζουν όμως ευτυχία. Μπορεί να είναι το μαγείρεμα ή ακόμα και η ενασχόληση με την κηπουρική. Εσάς ποια είναι;

5. Θέστε μια προτεραιότητα για τα απογεύματά σας

Είναι δελεαστικό να χάνετε τις ώρες σας αφού γυρίζετε σπίτι μετά τη δουλειά χωρίς να κάνετε τίποτα, είτε επειδή είστε πολύ κουρασμένοι, είτε επειδή έχετε αφήσει κάποιες εκκρεμότητες.

Η συγγραφέας Laura Vanderkam συνιστά να ορίσετε μία (απλή) προτεραιότητα για κάθε απόγευμα της εβδομάδας. Ίσως θέλετε να κάνετε μια βόλτα με την οικογένειά σας ή το σύντροφό σας, ή να καλέσετε έναν φίλο ή να διαβάσετε ένα μυθιστορήματος ή να πάτε γυμναστήριο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter