Πέντε μέρες

Καθυστέρησε η κυβέρνηση να πάρει την απόφαση να κλείσει τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα – μέχρι και επιστολές δημάρχων που το ζητούσαν είχαν σταλεί.

Η αλήθεια είναι ότι η πρόταση είχε κατατεθεί από την προπερασμένη Παρασκευή, αλλά τουλάχιστον για πέντε μέρες την κλωθογύριζαν από γραφείο σε γραφείο και από σύσκεψη σε σύσκεψη. Τι φόβιζε τους επιτελείς; Οι κοινωνικές επιπτώσεις και η αναστάτωση στις οικογένειες. Παράλληλα είχε δοθεί εντολή στον Γιάννη Βρούτση να ετοιμάσει σχέδιο και να κάνει διαβουλεύσεις με τους εργοδότες για το τι πρέπει και μπορεί να γίνει, αλλά αυτό καθυστέρησε. Τελικά έκαναν το χειρότερο. Τη μία μέρα ανακοίνωσαν το κλείσιμο προκαλώντας αναστάτωση. Την επόμενη τα (ημι)μέτρα για τις άδειες. Τη μεθεπόμενη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε να πει τίποτε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.